ΠΟΠ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ 100gr

 

ΠΟΠ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ ΧΩΡΙΣ ΓΛΟΥΤΕΝΗ  100gr

Ετοιμο για κατανάλωση ποπ φαγόπυρου
Το φαγόπυρο  είναι ένα δημητριακό , με θρεπτική αξία και πολύ μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη (14%), σε σχέση με τα υπόλοιπα δημητριακά. Περιέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, πολλές βιταμίνες -κυρίως του συμπλέγματος Β- που συνήθως συναντώνται στα ζωικά τρόφιμα, ενώ είναι πλούσιο σε λιποδιαλυτές βιταμίνες Ε αλλά και Κ. Τέλος, περιέχει φολικό οξύ, αλλά και αρκετά μέταλλα όπως, ασβέστιο, σίδηρο, χαλκό, μαγγάνιο, μαγνήσιο, κάλιο, σελήνιο, αλλά και ψευδάργυρο.


ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:
ενέργεια 1573 kj / 371  Κcal - λιπαρά 1,4 γρ  από τα οποία 
κορεσμένα 0,3  γρ - υδατάνθρακες  82 γρ  από τους οποίους σάκχαρα 0,6 γρ πρωτείνη 6,6  γρ -αλάτι 0,01  γρ

Βασικό πλεονέκτημά του είναι η απουσία γλουτένης από τη σύσταση του, γεγονός που το καθιστά κατάλληλο προς βρώση από άτομα που υποφέρουν από κοιλιοκάκη ή ευαισθησία στη γλουτένη. Μπορεί πολύ εύκολα να ενταχθεί σε δίαιτα ελεύθερη γλουτένης, αντικαθιστώντας επιτυχώς το σιτάρι, τη βρώμη, τη σίκαλη και το κριθάρι.Περιέχει, επίσης, ικανοποιητική ποσότητα φυτικών ινών, ενώ παρουσιάζει χαμηλό γλυκαιμικό δείκτη. Τα δύο αυτά χαρακτηριστικά του το καθιστούν αποτελεσματικό στον έλεγχο επιπέδων σακχάρου στο αίμα, ενώ λόγω της παρουσίας φυτικών ινών είναι αποτελεσματικό στην αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας. Αποτελεί εξαιρετική πηγή μαγγανίου, μαγνησίου και χαλκού, μετάλλων και ιχνοστοιχείων των οποίων η πρόσληψη είναι απαραίτητη για τη διατήρηση καλής υγείας. Επιπλέον, είναι ιδιαίτερα περιεκτικό σε φυτική πρωτεΐνη υψηλής διατροφικής αξίας αφού περιέχει και τα 9 απαραίτητα αμινοξέα, συμπεριλαμβανομένης της λυσίνης και της τρυπτοφάνης, αμινοξέων που συνήθως απουσιάζουν από τις φυτικές πηγές πρωτεΐνης. Συγκεκριμένα, το φαγόπυρο αποτελεί μία από τις καλύτερες φυτικές πηγές τρυπτοφάνης, η οποία αποτελεί δομικό συστατικό της σεροτονίνης. Από τους πλούσιους σε υδατάνθρακες σπόρους του παράγεται ενός είδος αλευριού, που έθρεψε μεγάλους  πληθυσμούς στις πιο κρύες και πετρώδεις περιοχές του πλανήτη. Πολύ δημοφιλές στις ανατολίτικες κουζίνες, αλλά και στις κουζίνες της Ρωσίας και των γύρω χωρών, όπου η ονομασία του -το ελληνικό- δηλώνει προφανώς την προέλευση του.

Δεν υπάρχουν προϊόντα.