ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΜΕΛΙ 180ΓΡ(ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ)
ΣΤΗΝ ΒΙΟΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΜΙΚΡΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ
ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΒΟΥΤΥΡΟ ΜΕ ΜΕΛΙ 180 ΓΡ
Φουντουκοβούτυρο από 100% διαλεχτά φουντούκια χωρίς προσθήκη ζάχαρης, Ένας θρεπτικός θησαυρός με σοκολάτα και μέλι για ένα νόστιμο πρωινό ή σνακ.
Δοκιμάστε τα σε ψωμί, με δημητριακά, σε κρουασάν, κρέπες ή σε συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής
Διατροφική Δήλωση / 100g
Ενέργεια: 2956 kJ / 716 kcal
Λιπαρά: 65,6 g
εκ των οποίων κορεσμένα:12,3 g
Υδατάνθρακες: 17,8 g
εκ των οποίων σάκχαρα: 9,4 g
Πρωτεΐνες: 10,2 g
Εδώδιμες Ίνες: 6,6 g
Αλάτι: 0.g
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 68 % πολτός φουντουκιού ηλιέλαιο. μερικώς υδρογονωμένο φοινικέλαιο, 8 % μέλι
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΦΟΥΝΤΟΥΚΟΒΟΥΤΥΡΟ
Το φουντουκοβούτυρο γίνεται με τον ίδιο ακριβώς τρόπο με τον οποίο γίνεται και το φυστικοβούτυρο, αλλά και το ταχίνι.
Στην ουσία τα φουντούκια αλέθονται σκέτα ή με την προσθήκη λιπαρής ουσίας (πχ κάποιο φυτικό λάδι ή σπορέλαιο), ενώ πολλές φορές μπορεί να προστεθεί και λίγη ζάχαρη, όπως και λίγο αλάτι.
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα υγιεινή τροφή με πολύ καλές ιδιότητες, μιας και έχει όλα τα οφέλη του φουντουκιού.
Ουσιαστικά, το φουντουκοβούτυρο τρώγεται συνήθως για πρωινό αλειμμένο πάνω σε ψωμί είτε σκέτο, είτε με την προσθήκη μαρμελάδας
Το βούτυρο φουντουκιού έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ακόρεστα λίπη, ιδιαίτερα ελαϊκό οξύ, που φαίνεται να παίζει ρόλο στη μείωση των δυσμενών επιδράσεων της λιποπρωτεΐνης χαμηλής πυκνότητας (LDL). Το βούτυρο φουντουκιού είναι επίσης μια καλή πηγή διαιτητικής πρωτεΐνης και βιταμίνης Ε
Τα φουντούκια περιέχουν επίσης ικανοποιητικές ποσότητες βιταμίνης Β6, φυλλικού οξέος, φωσφόρου, καλίου και ψευδαργύρου. Επιπλέον, είναι μια πλούσια πηγή μονο-και πολυακόρεστων λιπαρών και περιέχουν μια καλή ποσότητα ω-6 και ω-9 λιπαρών οξέων, όπως το ελαϊκό οξύ. Όπως και οι υπόλοιποι ξηροί καρποί, τα φουντούκια είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, λίπη, βιταμίνες και μέταλλα.
Τα φουντούκια είναι ένας διατροφικός θησαυρός καθώς είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά. Επίσης είναι πλούσια σε θερμίδες, γι’ αυτό χρειάζεται ισορροπία και μέτρο στην κατανάλωσή τους. Συμβάλλουν στην αντιμετώπιση της αναιμίας λόγω του σιδήρου που περιέχουν. Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε μαγγάνιο, βιταμίνη Ε, φολικό οξύ, θειαμίνη και λιπαρά οξέα που βελτιώνουν τη γνωστική λειτουργία του εγκεφάλου και αποτρέπουν τις εκφυλιστικές ασθένειες, όπως η νόσος του Πάρκινσον, η άνοια και το Αλτσχάιμερ. Είναι καλή πηγή μονοακόρεστων λιπαρών που εξασφαλίζουν μείωση των λιπιδίων του αίματος στους διαβητικούς. Οι φυτικές ίνες που περιέχουν σε συνδυασμό με το κάλιο και το μαγνήσιο αντιμετωπίζουν την υπέρταση
www. sciencedaily.com
https://nutritiondata.self.com/facts/nut-and-seed-products/3116/2
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18296370
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20199996
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21535710
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21535710
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27897978
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22026415
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/10437650
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/15223592
ttps://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/25172755
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26415143
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/18296370
Δεν υπάρχουν προϊόντα.