IRISH KOMBU (KELP) 60G
IRISH KOMBU (KELP)
ΟΡΓΑΝΙΚΑ ΩΜΑ ΦΥΚΙΑ ΚΟΜΠΟΥ
(Laminaria Digitata)
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ: Το Ιρλανδικό KOMBU (Κελπ), επιστημονικά γνωστό ως Laminaria digitata, είναι ένα είδος καφέ θαλάσσιου φυκιού που αναπτύσσεται στα κρύα, πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία νερά του Βορείου Ατλαντικού Ωκεανού, ειδικά κοντά στις ακτές της Ιρλανδίας και των Βρετανικών Νήσων. Αυτό το θαλάσσιο φύκι είναι αναγνωρισμένο για τα πιθανά οφέλη στην υγεία . Τα kombu είναι πλούσια σε αλγινικό οξύ και όπως όλα τα φύκια είναι πλούσια πηγή μετάλλων και ιωδίου. Τέλος, έχουν υψηλή συγκέντρωση σε ασβέστιο και σίδηρο και θεωρούνται από τις καλύτερες φυσικές τροφές για την οστεοπόρωση. Είναι από τις λίγες φυτικές πηγές σε βιταμίνη Β12.
ΕΠΙΣΗΜΑΝΣΗ: ΠΡΟΣΟΧΗ! Αν έχετε οποιαδήποτε διαταραχή του θυρεοειδούς συμβουλευτείτε τον ειδικό πριν την κατανάλωσή τους.
ΤΑ ΟΦΕΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΤΟΥ
1) Θρεπτικά Πλούσιο:
Το Ιρλανδικό KOMBU είναι πλούσιο σε θρεπτικά στοιχεία, περιλαμβάνοντας αναγκαίες βιταμίνες, μέταλλα και ιώδιο. Συμβάλλει στην συνολική υγεία και υποστηρίζει τη λειτουργία του θυρεοειδούς.
2) Η δράση τους στον θυρεοειδή
Τι συμβαίνει στο θυρεοειδή όταν υπάρχει έλλειψη ιωδίου; Η εμφάνιση βρογχοκήλης, της σταδιακής δηλαδή αύξησης του μεγέθους του θυρεοειδούς αδένα στην προσπάθειά του να ανταπεξέλθει στο ρόλο του, είναι μια από τις πιο συχνές συνέπειες παγκοσμίως. Μια επίσης πιθανή συνέπεια της έλλειψης ιωδίου, είναι ο υποθυρεοειδισμός. Προβλήματα ενδέχεται να εμφανιστούν και κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού.
3) Επιταχύνουν ή ισορροπούν τον μεταβολισμό
Kαθώς το ιώδιο εμπλέκεται και τονώνει τη διαδικασία του μεταβολισμού, η έλλειψή του μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένο ρυθμό μεταβολισμού και κατ' επέκταση σε αύξηση του σωματικού βάρους του ατόμου. Η αργή λειτουργία του μεταβολισμού προκαλεί και αίσθημα κόπωσης και ατονίας.
4) Αποτρέπουν το αίσθημα τυμπανισμού
Έχει μεγάλη περιεκτικότητα σε ίνες, καθώς και ένζυμα που βοηθούν στην μείωση του φαινομένου του τυμπανισμού, βοηθώντας στην διάσπαση του αμύλου στα όσπρια και άλλες τροφές (γι' αυτό και βάζουμε ένα μικρό κομμάτι στα όσπρια!).
ΧΡΗΣΗ: Τα βάζουμε να μουλιάσουν σε νερό για 20 λεπτά και δεν χρησιμοποιούμε το νερό Εξαιρετικά, για μαγείρεμα με όσπρια μειώνουν τον χρόνο βρασμού των οσπρίων.
ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ: Πιθανά ίχνη από ψάρια και οστρακοειδή. Πιθανά ίχνη από σουσάμι, πρωτεΐνη σόγιας και ξηρούς καρπούς.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΦΗ. Μην χρησιμοποιείτε τις υπερτροφές σε συνδυασμό με φάρμακα ή συμπληρώματα χωρίς την γνώμη ειδικού.
Ενέργεια | 401 kj/95 Κcal |
Λιπαρά από τα οποία κορεσμένα |
1,90 γρ |
Υδατάνθρακες από τους οποίους σάκχαρα |
2,10 γρ < 0,1 γρ |
Φυτικές ίνες | 32,10 γρ |
Πρωτεΐνη | 14,0 γρ |
Αλάτι | 4,4 γρ |
Δεν υπάρχουν προϊόντα.