ΜΥΡΤΙΛΟ ΕΠΑΛΕΙΜΜΑ(ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ) ΒΙΟ 250 ΓΡ

 

ΜΥΡΤΙΛΟ ΕΠΑΛΕΙΜΜΑ( ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ) 250 ΓΡ

75% ΦΡΟΥΤΑ- ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΓΑΒΗΣ

ΠΡΟΙΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ ΚΑΡΠΟΙ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΓΕΡΜΑΝΙΑ) 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: 75% μύρτιλο* 22% σιρόπι αγάβης*πηκτίνη μήλου, χυμός λεμονιού*κιτρικό ασβέστιο

 Να φυλάσσεται στο ψυγείο μετά το άνοιγμα

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:ενέργεια 389 kj / 92  Κcal - λιπαρά <0,5γρ από τα οποία

κορεσμένα < 0,1 γρ - υδατάνθρακες 20 γρ από τους οποίους σάκχαρα 20 γρ -πρωτείνη< 0,5 γρ  -αλάτι 0,06 γρ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Με 50 έως 60 θερμίδες ανά κουταλιά και περιεκτικότητα τουλάχιστον 35% σε φρούτα, οι μαρμελάδες αποτελούν πιο υγιεινή επιλογή απ’ ό,τι οι πάστες και τα άλλα κρεμώδη γλυκά τα οποία επίσης περιέχουν ζάχαρη, αλλά ταυτοχρόνως έχουν ζωικά λιπαρά. Βέβαια, επειδή περιέχουν απλά σάκχαρα (τόσο η φρουκτόζη των φρούτων όσο και η ζάχαρη, ανήκουν σε αυτά) αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά το φαινόμενο αυτό αφενός εξαρτάται από το είδος της μαρμελάδας και την περιεκτικότητα σε πρόσθετα απλά σάκχαρα, αφετέρου μπορεί να περιοριστεί με όσες έχουν υψηλή περιεκτικότητα (τουλάχιστον 55%) σε φρούτα και επομένως έχουν αρκετές φυτικές ίνες.
Από άποψης θρεπτικών συστατικών, η παρατεταμένη θερμική επεξεργασία μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα των φρούτων σε βιταμίνες όπως η C, αλλά δεν επηρεάζει ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο. Υπάρχουν επίσης ορισμένα σημαντικά συστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, όπως τα καροτενοειδή και το λυκοπένιο (είναι αυτά που δίνουν στα φρούτα το χαρακτηριστικό πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα τους) που διατηρούν ή εντείνουν την δράση τους αντίστοιχα, έπειτα από τη θερμική επεξεργασία των φρούτων που τα περιέχουν.

Δεν υπάρχουν προϊόντα.