Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΓΛΥΚΑ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ-ΜΑΡΜΕΛΑΔΕΣ-ΕΠΑΛΛΕΙΜΑΤΑ
ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ
ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ 450 ΓΡ(ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ)
ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ 450 ΓΡ(ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ)
ΚΑΡΥΔΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ 450 ΓΡ(ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ)
ΣΠΙΤΙΚΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΑΧΙΛΛΑΔΕΛΗ
Διατροφική Δήλωση ανά 100g
Ενέργεια 1151 KJ | 275 KCal
Λιπαρά : 0,3 g εκ των οποίων Κορεσμένα 0 g
Υδατάνθρακες :66 g εκ των οποίων Σάκχαρα 64 g
Πρωτεΐνες 2,1 g
Αλάτι 0 g
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
55% καρυδάκι,ζάχαρη, σιρόπι γλυκόζης
μέσο οξίνισης:κιτρικό οξύ
χρωστική: χλωροφύλλη
συντηρητικό:σορβικό κάλιο
ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ:
Περιέχει θειώδη. πιθανά ίχνη από σουσάμι και άλλους ξηρούς καρπούς
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ: ΤΑ ΓΛΥΚΑ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ- ΠΑΡΑΔΟΣΗ- ΥΓΕΙΑ- ΝΟΣΤΙΜΙΑ
Τα γλυκά του κουταλιού είναι κατα κανόνα καλύτερη διατροφική επιλογή διότι έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα απέναντι στα υπόλοιπα γλυκά. Δεν περιέχουν λιπαρά, ούτε ζωικά ούτε φυτικά.
Αν και περιέχουν αντικειμενικά πολλή ζάχαρη, ωστόσο κανένας δεν μπορεί να φάει περισσότερες από 1-2 μικρές κουταλιές και το πρόβλημα αυτό φαίνεται πολύ μικρό.
Μια κουταλιά της σούπας είναι συνήθως αρκετή για να ικανοποιηθεί η επιθυμία μας για γλυκό και οι θερμίδες που θα πάρουμε από τη μία κουταλιά είναι γύρω στις 100-120 θερμίδες
Για να δούμε συγκεντρωτικά τα πλεονεκτήματά τους
1. έχουν μηδενική περιεκτικότητα σε λιπαρά και σε χοληστερόλη
2. Έχουν χαμηλότερη θερμιδική αξία συγκριτικά με τα υπόλοιπα γλυκά
3.Έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά (βιταμίνη C, β-καροτένιο)
4.Διατηρούν τις φυτικές ίνες των φρούτων οι οποίες βοηθάνε στη καλή λειτουργία του εντέρου.
Τα γλυκά του κουταλιού ανάλογα με το φρούτο προέλευσης διαφοροποιούνται στα αντιοξειδωτικά, στα φυσικά σάκχαρα και στις φυτικές ίνες που περιέχουν. Ωστόσο, ακόμη και στην περίπτωση των γλυκών του κουταλιού είναι σημαντικό να είμαστε εγκρατείς στην ποσότητα κατανάλωσής τους μιας και το υψηλό περιεχόμενό τους σε ζάχαρη μπορεί να προκαλέσει τερηδόνα και αύξηση σωματικού βάρους.
Τέλος, για να αυξήσουμε ακόμη περισσότερο τη διατροφική αξία του γλυκού του κουταλιού μπορούμε να προσθέτουμε στην παρασκευή του ξηρούς καρπούς, καρυκεύματα (κανέλα, γαρίφαλο) ή να το συνδυάζουμε με γιαούρτι
Δεν υπάρχουν προϊόντα.