ΣΙΚΑΛΗΣ ΝΙΦΑΔΕΣ 600 ΓΡ

 

ΣΙΚΑΛΗΣ ΝΙΦΑΔΕΣ 600 ΓΡ
ΠΡΩΤΗ ΥΛΗ : ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:νιφάδες βιολογικής σίκαλης Γερμανικής προέλευσης

ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ:πιθανά ίχνη από φιστίκια, ξηρούς καρπούς, σουσάμι και σόγια

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:
ενέργεια 1349 kj /  319 Κcal - λιπαρά1,7  γρ  από τα οποία  κορεσμένα 0,3 γρ - υδατάνθρακες 61  γρ  από τους οποίους σάκχαρα 0,9  γρ  πρωτείνηγρ -αλάτι 0,1   γρ

 Οι νιφάδες σίκαλης έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λυσίνη και είναι πλούσιες σε φυτικές ίνες. 
Είναι μια καλή πηγή μαγνησίου, ιχνοστοιχείων, φολικού οξέος, θειαμίνης και νιασίνης

Είναι επίσης πλούσια πηγή φυτοοιστρογόνων τα οποία δρουν ως αντιοξειδωτικά

Η σίκαλη στα τρόφιμα σχετίζεται με αυξημένη εντερολακτόνη πλάσματος, το οποίο αποτελεί εντερολιγνάνη (λιγνάνες θηλαστικών) που σχηματίζεται από την εντερική μικροχλωρίδα μετά την κατανάλωση λιγνάνων φυτών. Οι λιγνάνες (lignans) είναι φυσικά συστατικά των φυτών που βρέθηκαν σε σίκαλη και άλλα τρόφιμα, όπως ο λιναρόσπορος.
Η εντερολακτόνη μπορεί δυνητικά να μειώσει τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου. Η εντερολακτόνη και η εντεροδιόλη, μια άλλη λιγνάνη που προέρχεται από τη σίκαλη και άλλα τρόφιμα και έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν τους μαστικούς όγκους του παχέος εντέρου και αναστέλλει την ανάπτυξη των καρκινικών κυττάρων. Οι φυτικές ίνες στη σίκαλη μπορούν επίσης να μειώσουν τον κίνδυνο καρκίνου του παχέος εντέρου λόγω της βελτίωσης της λειτουργίας του εντέρου
Μπορείτε να τις γευτείτε με γάλα, γιαούρτι, φρούτα, χυμό φρούτων, ξηρούς καρπούς ή άλλα δημητριακά.

ΠΗΓΕΣ:
1.Torfadottir, J.E., Valdimarsdottir, U.A., Mucci, L., Stampfer, M., Kasperzyk, J.L., Fall, K., Tryggvadottir, L., Aspelund, T., Olafsson, O., Harris, T.B. and Jonsson, E., 2012. Rye bread consumption in early life and reduced risk of advanced prostate cancer. 
Cancer Causes & Control, 23(6), pp.941-950.

2.Slavin, J., 2013. Fiber and prebiotics: mechanisms and health benefits. Nutrients, 5(4), pp.1417-1435.

Δεν υπάρχουν προϊόντα.