Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΒΟΤΑΝΑ
ΤΣΑΙ (ΠΡΑΣΙΝΟ-ΚΟΚΚΙΝΟ-ΜΑΥΡΟ-ΛΕΥΚΟ)
ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΓΙΑΣΕΜΙ 20 ΦΑΚ DENNREE
ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΓΙΑΣΕΜΙ 20 ΦΑΚ DENNREE
ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ ΓΙΑΣΕΜΙ 20 ΦΑΚ DENNREE
Πιθανώς το πιο γνωστό Κινέζικο τσάι. Αρωματισμένο μόνο με τρυφερά λευκά λουλούδια υακίνθου. Αυτά χάνουν το άρωμά τους μέσα σε είκοσι ώρες από την συλλογή τους και για αυτό πρέπει να προστεθούν στο τσάι αμέσως για να του δώσουν το επιθυμητό άρωμα.
Το πράσινο τσάι γιασεμιού παρασκευάζεται με την έγχυση φύλλων πράσινου τσαγιού με άνθη γιασεμιού. Έχει ήπια περιεκτικότητα σε καφεΐνη. Ορισμένα πράσινα τσάγια γιασεμιού περιέχουν αποξηραμένα άνθη στο τσάι με τα χαλαρά φύλλα. ʼλλοι χρησιμοποιούν απλά τα άνθη για να μυρίζουν τα φύλλα και μετά αφαιρούν τα λουλούδια πριν από τη συσκευασία.
Επειδή το τσάι γιασεμιού τυπικά παρασκευάζεται από φύλλα πράσινου τσαγιού, παρέχει πολλά από τα ίδια ισχυρά οφέλη για την υγεία που θα έχετε από την κατανάλωση πράσινου τσαγιού.
ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
Τα οφέλη υγείας του πράσινου τσαγιού σε σχέση με τα συστατικά του, είναι οι λεγόμενες κατεχίνες. Χημικές ουσίες που βρέθηκαν στις κατεχίνες, φανερώνουν μια ενζυμική δραστηριότητα που μπορεί να εξηγήσει την ικανότητά τους να αυξάνουν την αντοχή. Μια μελέτη του 2005 από την Kao Corporation στην Ιαπωνία, έδειξε ότι τα επίπεδα αντοχής των ποντικών, που τρέφονταν με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, αυξήθηκαν κατά 8 έως 24 τοις εκατό μετά από 10 εβδομάδες. Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παρουσία των κατεχινών και της καφεΐνης, ήταν υπεύθυνη για αυτά τα αποτελέσματα.
Το πράσινο τσάι είναι πια το δημοφιλέστερο είδος τσαγιού. Η συγκομιδή γίνεται λίγο αργότερα σε σχέση με του λευκού τσαγιού, αλλά δεν περνά από διεργασίες οξείδωσης όπως το μαύρο και το τσάι oolong. Αυτό επιτρέπει στο μεγαλύτερο μέρος των κατεχινών να παραμείνουν στο τσάι. Οι κατεχίνες, ειδικά οι επιγαλλοκατεχίνες (EGCG), είναι γνωστό ότι έχουν πολλά οφέλη στην υγεία μας. Βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας, μειώνουν την καρκινική ανάπτυξη, τονώνουν την εγκεφαλική λειτουργία και τον μεταβολισμό, επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, προστατεύουν από εγκεφαλικές νόσους, αντιστρέφουν τις συνέπειες του διαβήτη και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.
Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το πράσινο τσάι έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία, κυρίως της καρδιάς, ενώ το βασικό αντιοξειδωτικό του –που ονομάζεται ECGC– μπορεί να μειώσει τη συσσώρευση των εγκεφαλικών πλακών που σχετίζονται με τις νόσους του Αlzheimer και του Parkinson. Αυτά τα νέα ευρήματα προστίθενται σε προηγούμενες δοκιμές που έδειχναν αντικαρκινική δράση, διέγερση του ανοσοποιητικού, ακόμη και τη δυνατότητα καταπολέμησης τροφικής δηλητηρίασης. Πώς πίνεται: ʼφησέ το σε βραστό νερό για 8 λεπτά ώστε να απελευθερώσει τις κατεχίνες. Για να εκμεταλλευτείς όμως στο έπακρο τις ιδιότητές του, έχουμε νέες πληροφορίες. Για μέγιστα αποτελέσματα, μην πίνεις το τσάι σκέτο – πρόσθεσε λεμόνι. "Οι κατεχίνες στο πράσινο τσάι δεν απορροφώνται τόσο καλά από τον οργανισμό μας" εξηγεί η ειδικός. "Περίπου το 80% από αυτές καταστρέφονται από τη χαμηλή οξύτητα των εντέρων". Η προσθήκη λεμονιού αυξάνει την οξύτητα και ενισχύει κατά πέντε φορές την απορρόφηση των κατεχινών. Επίσης, πειραματίσου με διαφορετικές ποικιλίες. Ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο έχουν βρει πως το matcha, μια μορφή πράσινου τσαγιού σε σκόνη, είναι τρεις φορές πιο ισχυρό από το συνηθισμένο πράσινο. Μέσα σε 4 λεπτά αφότου πιεις 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι τα τοιχώματα των αρτηριών διατείνονται έως και 4%, συμβάλλοντας στην καλή υγεία της καρδιάς
ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΗΓΕΣ
http://www.food-info.net/gr/products/tea/varieties.htm
https://www.medicalnewstoday.com/articles/269538
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7059963/
https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD008650.pub2/full
https://doi.org/10.3945/ajcn.112.052746
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31817990/
Δεν υπάρχουν προϊόντα.