ΙΝΕΣ ΑΚΑΚΙΑΣ 150 ΓΡ

 

ΙΝΕΣ ΑΚΑΚΙΑΣ 150 ΓΡ

0%ΛΙΠΑΡΑ-0% ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ-0% ΣΑΚΧΑΡΑ- 90% ΦΥΤΙΚΕΣ ΔΙΑΛΥΤΕΣ ΙΝΕΣ 

Πλούσιες  σε διαλυτές ίνες, οι ίνες ακακίας προέρχονται από το χυμό του δέντρου Acacia Senegal, ένα φυτό που προέρχεται από περιοχές της Αφρικής, του Πακιστάν και της Ινδίας. Επίσης γνωστό ως κόμμι αραβικό και κόμμι ακακίας, οι ίνες ακακίας προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία.
Όταν χρησιμοποιείται σε μορφή σκόνης, η ακακία μπορεί να αναδευτεί σε νερό και να καταναλωθεί ως ρόφημα. Μερικοί άνθρωποι προτιμούν την ακακία από άλλες μορφές φυτικών ινών, επειδή δεν είναι λιπαρή, δεν παχύρρευστη και έχει αρκετά ήπια γεύση. Η σκόνη μπορεί επίσης να αναμιχθεί σε smoothies και άλλα ποτά

Λόγω της υψηλής περιεκτικότητάς του σε διαλυτές ίνες, οι ίνες ακακίας πιστεύεται ότι βοηθούν στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης, διατηρούν τον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα, προστατεύουν από τον διαβήτη και βοηθούν στη θεραπεία πεπτικών διαταραχών όπως το σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS). ένας από τους κύριους τύπους διαιτητικών ινών) διαλύεται στο νερό και σχηματίζει μια ουσία που μοιάζει με γέλη στα έντερα.

Επιπλέον, η ίνα ακακίας λέγεται ότι καταστέλλει την όρεξη, μειώνει τη φλεγμονή του εντέρου, ανακουφίζει τη δυσκοιλιότητα, ανακουφίζει από τη διάρροια και υποστηρίζει προσπάθειες απώλειας βάρους (βοηθώντας σας να παραμείνετε γεμάτοι για περισσότερο) .

Jensen CD, Spiller GA, Gates JE, Miller AF, Whittam JH. The effect of acacia gum and a water-soluble dietary fiber mixture on blood lipids in humansJ Am Coll Nutr. 1993;12(2):147-54. doi:https://doi.org/10.1080/07315724.1993.10718295
Ali BH, Ziada A, Blunden G. Biological effects of gum arabic: a review of some recent researchFood Chem Toxicol. 2009;47(1):1-8. doi:10.1016/j.fct.2008.07.001

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 G
Ενεργειακή τιμή - 754 kJ / 188 kcal

Λίπος - 0 g συμπεριλαμβανομένων  κορεσμένων λιπαρών οξέων -0 g

Υδατάνθρακες - 0 g  συμπεριλαμβανομένων σακχάρων - 0 g

Ίνες - 90 g

Πρωτεΐνη - 2,0 g

Αλάτι - 0,05 g

Πώς Λαμβάνονται οι Ίνες Ακακίας Οι Ίνες Ακακίας σε σκόνη μπορούν να προστεθούν στο νερό ή στο χυμό σας καθώς και στα τρόφιμα που καταναλώνετε καθημερινά. Είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με ένα μικρό ποσό και σταδιακά να το αυξήσετε για να έχετε άνεση στη πέψη σας. Η μέση μέγιστη μερίδα είναι 1 κουταλιά της σούπας, η οποία μπορεί να καταναλωθεί τρεις φορές την ημέρα. Δοκιμάστε να πάρετε τις ίνες 30 λεπτά πριν από τα γεύματα σας για να καταστείλουν την όρεξη και συνεπώς την κατανάλωση των θερμίδων.
Συνιστάται ως προσθήκη σε γιαούρτια, μούσλι, δημητριακά, κεφίρ και διάφορες σάλτσες. Ανακατέψτε καλά πριν από την κατανάλωση.
ΠΡΟΣΟΧΗ Σας συνιστούμε να καταναλώνετε όχι περισσότερο από 3 κουταλάκια του γλυκού την ημέρα και να είστε προσεκτικοί όταν το χορηγείτε σε παιδιά

ΣΧΟΛΙΟ ΔΙΑΤΡΟΦΟΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΒΙΟΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Μια διατροφή που είναι πλούσια σε φυτικές ίνες έχει πολλαπλά οφέλη καθώς μειώνει τον κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, υπέρτασης και καρδιακών νόσων. Όμως το να βγαίνει κανείς εκτός της ημερήσιας δόσης φυτικών ινών που μπορεί να φάει ένας άνθρωπος μπορεί να έχει και μερικά δυσάρεστα αποτελέσματα. 

Οι φυτικές ίνες χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: τις διαλυτές και τις αδιάλυτες. Τα περισσότερα τρόφιμα φυτικής προέλευσης περιέχουν ένα μείγμα και των δυο αυτών κατηγοριών. Οι διαλυτές φυτικές ίνες επιβραδύνουν την πέψη και βοηθούν την μείωση της χοληστερόλης και της γλυκόζης στο αίμα. Οι αδιάλυτες φυτικές ίνες, από την άλλη πλευρά, καθιστούν τα απόβλητα του εντέρου πιο μαλακά με αποτέλεσμα να είναι πιο εύκολο να φύγουν από τον οργανισμό μας

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Ιατρικής, οι άντρες κάτω των 50 χρόνων πρέπει να καταναλώνουν περίπου 38 γραμμάρια φυτικών ινών την ημέρα ενώ οι γυναίκες αντίστοιχης ηλικίας περίπου 25 γραμμάρια. Για τους ενήλικες άνω των 50 χρόνων, ο ενδεδειγμένος αριθμός είναι τα 30 γραμμάτια για τους άντρες και τα 21 για τις γυναίκες. 

 

 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα.