ΔΙΚΟΚΚΟΥ ΣΙΤΟΥ(ΝΤΙΝΚΕΛ) ΑΛΕΥΡΙ ΤΥΠΟΥ 1050

 ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ ΤΥΠΟΥ 1050, 1 ΚΙΛΟ
Το ντίνκελ είναι το σιτάρι triticum spelta και μαζί με το δίκοκκο σιτάρι (triticum dicoccum) θεωρούνται τα αρχαιότερα δημητριακά. Είναι αλεύρι υψηλής διατροφικής αξίας , πλούσιο σε φυτικές ίνες και επιπλέον αποτελεί πηγή φωσφόρου, βιταμίνης Β1 (Θειαμίνη) και Β6.
Το Ντίνκελ (Dinkel), είναι δημητριακό της ίδιας οικογένειας με το σιτάρι, αλλά πρόκειται για διαφορετικό είδος. Είναι ένα από τα αρχαιότερα σιτάρια που αναφέρονται στη Βίβλο και χρονολογείται περίπου στα 10.000 έτη
Σήμερα είναι ευρέως διαδεδομένο στη Γερμανία με την ονομασία Dinkel και στην Ιταλία με την ονομασία Farro και χρησιμοποιείται σε πολλές συνταγές.
Είναι πιο εύπεπτο από το αλεύρι σταριού, καθώς η γλουτένη που περιέχει αποτελείται από μεγαλύτερο αριθμό υδατοδιαλυτών πρωτεϊνών (οι θρεπτικές ουσίες απορροφώνται πιο εύκολα από τον οργανισμό). Η περιεκτικότητα του σε συνολική πρωτεΐνη, είναι από 10% έως 25% μεγαλύτερη από τις κοινές ποικιλίες σιταριού.
Η ιδιαιτερότητα του έγκειται στην ήπια γεύση του, στην υψηλή διατροφική του αξία και στη σκληρή εξωτερική φλούδα που προστατεύει τον πυρήνα του, διατηρώντας τις θρεπτικές του ουσίες. 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:
ΕΝΕΡΓΕΙΑ 1460 kj / 348  Κcal –
ΛΙΠΑΡΑ 1,3 γρ
ΑΠΟ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΟΡΕΣΜΕΝΑ 0,2  γρ
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ 70  γρ
ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΣΑΚΧΑΡΑ  0,8  γρ –
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 17  γρ
ΠΡΩΤΕΙΝΗ 12  γρ
ΑΛΑΤΙ < 0,01   γρ


ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ:πιθανά ίχνη σόγιας,λούπινων,σιναπόσπορου

 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα.