Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΑΛΑΤΙ-ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΚΥΒΟΙ-ΚΡΕΜΕΣ
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ
ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ(ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ) 50 ΓΡ
ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ(ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ) 50 ΓΡ
ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ(ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ), 50 ΓΡ
Coriandrum sativum, cilantro.
Όλα τα μέρη του φυτού είναι βρώσιμα, αλλά τα φρέσκα φύλλα και οι αποξηραμένοι σπόροι είναι τα μέρη τα οποία παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα.
Οι σπόροι όταν συνθλιβούν έχουν μια λεμονάτη γεύση εσπεριδοειδούς, λόγω των τερπενίων, της λιναλοόλης και του πινένιου. Έχει χαρακτηριστεί ως θερμό, πικάντικο και με γεύση πορτοκαλιού.
Ο αλεσμένος σπόρος κόλιανδρου, χάνει γρήγορα τη γεύση του όταν αποθηκευτεί και πρέπει να τρίβεται πριν τη χρήση.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Τα φύλλα του περιέχουν βιταμίνη C, Α και Κ, καθώς και αιθέριο έλαιο και άλλες ουσίες. Αν και οι σπόροι έχουν γενικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, παρέχουν όμως σημαντικές ποσότητες διαιτητικών ινών, ασβέστιο, σελήνιο, σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο Περιέχουν επίσης, σημαντικές ποσότητες σε σελήνιο, μαγγάνιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Οι σπόροι του κόλιανδρου χρησιμοποιούνται σε πιάτα με κάρυ, στην ίδια την σκόνη του κάρυ, σε τουρσιά, λουκάνικα, σούπες, μαγειρευτά και στο μπριάμ. Η συνηθέστερη χρήση των σπόρων είναι ως βασικό συστατικό στη σκόνη κάρι. Συνδυάζεται με τζίντζερ, κύμινο και σκόρδο. Χρησιμοποιείται συνήθως σε πιάτα λαχανικών , αλλά και με κρέατα, και σούπες
Μπαίνει στα τουρσιά, ιδιαιτέρως στο αγγουράκι, στο μαγειρεμένο ξινολάχανο, αρωματίζει το ψάρι, ορισμένα λουκάνικα και ψωμιά, ακόμη και μπίρες
Δεν υπάρχουν προϊόντα.