ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΒΙΟ 30gr

   

ΚΟΛΙΑΝΤΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΣΚΟΝΗ, ΒΙΟ  30gr
Coriandrum sativum, cilantro.

Όλα τα μέρη του φυτού είναι βρώσιμα, αλλά τα φρέσκα φύλλα και οι αποξηραμένοι σπόροι είναι τα μέρη τα οποία παραδοσιακά χρησιμοποιούνται στο μαγείρεμα.
Οι σπόροι όταν συνθλιβούν έχουν μια λεμονάτη γεύση εσπεριδοειδούς, λόγω των τερπενίων, της λιναλοόλης και του πινένιου. Έχει χαρακτηριστεί ως θερμό, πικάντικο και με γεύση πορτοκαλιού.
Ο αλεσμένος σπόρος κόλιανδρου, χάνει γρήγορα τη γεύση του όταν αποθηκευτεί και πρέπει να τρίβεται πριν τη χρήση.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Τα φύλλα του περιέχουν βιταμίνη C, Α και Κ, καθώς και αιθέριο έλαιο και άλλες ουσίες. Αν και οι σπόροι έχουν γενικά χαμηλότερη περιεκτικότητα σε βιταμίνες, παρέχουν όμως σημαντικές ποσότητες διαιτητικών ινών, ασβέστιο, σελήνιο, σίδηρο, μαγνήσιο και μαγγάνιο Περιέχουν επίσης, σημαντικές ποσότητες σε σελήνιο, μαγγάνιο, ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο
ΠΩΣ ΣΑΣ ΩΦΕΛΕΙ
Βοηθάει στη μείωση του άγχους.
Με τη μακροχρόνια χρήση - έχει αποδείξει ότι απομακρύνει τον υδράργυρο από τους ιστούς μας. Είναι ένα από τα πολύ λίγα βότανα που μπορούν να βοηθήσουν στην απομάκρυνση βαρέων μετάλλων από το σώμα - ειδικά του υδράργυρου, αλουμίνιου και μόλυβδου.
Βοηθάει σε οφθαλμικές διαταραχές, κόκκινα μάτια, εκφύλιση της ωχράς κηλίδας.
Αποτρέπει τις λοιμώξιες του ουροποιητικού.

ΟΧΙ ΑΠΛΑ ΕΝΑ ΜΠΑΧΑΡΙΚΟ

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου της Μπέιρα Ιντεριόρ της Πορτογαλίας με επικεφαλής τη Φερνάντα Ντομίνγκες χρησιμοποίησαν έλαιο κόλιανδρου (Coriandrum sativum) εναντίον 12 στελεχών βακτηρίων, μεταξύ των οποίων τα Escherichia coli, Salmonella enterica, Bacillus cereus και Staphylococcus aureus (MRSA).
Όπως περιγράφουν στο σχετικό άρθρο τους, το οποίο δημοσιεύτηκε στην επιστημονική επιθεώρηση «Journal of Medical Microbiology», το έλαιο αποδείχθηκε εξαιρετικά δραστικό. Σε διαλύματα, με περιεκτικότητα μόλις 1,6% ή και μικρότερη, ανέκοψε την ανάπτυξη όλων των βακτηρίων και εξολόθρευσε τα περισσότερα από αυτά.
Το τσάι του ανακουφίζει με εξωτερκή χρήση επιθέματος τους οφθαλμικούς ερεθισμούς, πχ την επιπεφυκίτιδα.

ΠΗΓΗ: https://enallaktikidrasi.com/

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Οι σπόροι του κόλιανδρου χρησιμοποιούνται σε πιάτα με κάρυ, στην ίδια την σκόνη του κάρυ, σε τουρσιά, λουκάνικα, σούπες, μαγειρευτά και στο μπριάμ. Η συνηθέστερη χρήση των σπόρων είναι ως βασικό συστατικό στη σκόνη κάρι. Συνδυάζεται με τζίντζερ, κύμινο και σκόρδο. Χρησιμοποιείται συνήθως σε πιάτα λαχανικών , αλλά και με κρέατα, και σούπες
Μπαίνει στα τουρσιά, ιδιαιτέρως στο αγγουράκι, στο μαγειρεμένο ξινολάχανο, αρωματίζει το ψάρι, ορισμένα λουκάνικα και ψωμιά, ακόμη και μπίρες.

12 Οφέλη Cilantro

Απομάκρυνση των  βαρέων μετάλλων.
Προστατεύει από το οξειδωτικό στρες.
Μειώνει το άγχος και βελτιώνει τον ύπνο.
Μειώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα.
Προστατεύει από καρδιαγγειακές παθήσεις.
Αποτρέπει λοιμώξεις του ουροποιητικού συστήματος.
Τακτοποιεί την πεπτική αναστάτωση.
Προστατεύει από την τροφική δηλητηρίαση.
Υποστηρίζει υγιή εμμηνορροϊκή λειτουργία 
Αποτρέπει τη νευρολογική φλεγμονή
Προστατεύει από τον καρκίνο του παχέος εντέρου
Καταπραΰνει τους ερεθισμούς του δέρματος 

 

https://aspenintegrativemedicine.com/12-cilantro-benefits-nutrition-recipes/
https://draxe.com/cilantro-benefits/
J Cell Biochem2019 Mar;120(3):3506-3513. doi: 10.1002/jcb.27625. Epub 2018 Nov 11.
The determination of the potential anticancer effects of Coriandrum sativum in PC-3 and LNCaP prostate cancer cell lines Levent Elmas 1, Mücahit Secme 1, Ramazan Mammadov 2, Umut Fahrioglu 3, Yavuz Dodurga 1
Effects of Coriandrum sativum Syrup on Migraine: A Randomized, Triple-Blind, Placebo-Controlled Trial Hosein Delavar Kasmaei,1 Zahra Ghorbanifar,2 Farid Zayeri,3 Bagher Minaei,4 Seyed Hamid Kamali,2 Hossein Rezaeizadeh,4,* Gholamreza Amin,5,6 Ali Ghobadi,6 and Zohreh Mirzaei6
https://journals.plos.org/plosone/article?id=10.1371/journal.pone.0099086

Δεν υπάρχουν προϊόντα.