ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΣΚΟΝΗ 50gr

  

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΣΕ ΣΚΟΝΗ, ΒΙΟ, 50 ΓΡ

Ο κουρκουμάς είναι ένα μπαχαρικό που έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα και στον οποίο αποδίδονται πολλές ευεργετικές ιδιότητες για την  υγεία μας. Είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα μπαχαρικά στις ασιατικές κουζίνες και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συστατικά από διατροφικής σκοπιάς.
Προέρχεται από το φυτό Curcuma longa ή κιτρινόριζα (ένα φυτό συγγενές του τζίντζερ) και παράγεται με αποξήρανση και άλεση των ριζωμάτων της. Ο κουρκουμάς αποτελεί βασικό συστατικό της ινδικής κουζίνας (είναι συστατικό και του κάρυ) αλλά και άλλων κουζινών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Χρησιμοποιείται επιπλέον στη μουστάρδα και στο χρωματισμό κάποιων βουτύρων και τυριών. Ως πρόσθετο τροφίμων έχει τον κωδικό Ε100.

ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΟΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ

Όταν βράζετε ζυμαρικά ή ρύζι μπορείτε να προσθέσετε λίγο κουρκουμά στο νερό που βράζετε.
Η γεύση του κουρκουμά ταιριάζει καταπληκτικά στα λαδερά ή στα ψητά λαχανικά και στις πατάτες.
Προσθέστε κουρκουμά σε πατατοσαλάτα με αυγό και θα σας δώσει ωραίο άρωμα και μια έντονη κίτρινη απόχρωση στη σαλάτα σας.
Ανακατέψτε καστανό ρύζι με σταφίδες και κάσιους με μια πρέζα κουρκουμά, κύμινο και κόλιαντρο
Και ,φυσικά, ταιριάζει απόλυτα με το κοτόπουλο , το χοιρινό και όλες τις λευκές σάλτσες.

Δεν υπάρχουν προϊόντα.