ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ 20 ΦΑΚ CUPPER

   

ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ 20 ΦΑΚ CUPPER 

H Clipper ξεκίνησε το 1984 σε μια κουζίνα  στο Dorset από μια ομάδα αντρόγυνων που ήθελαν να μοιραστούν την αγάπη τους για το υπέροχο τσάι με μια υπόσχεση ηθικής προμήθειας και φυσικής παραγωγής. Η ιστορία ξεκίνησε με δύο κουτιά από τσάι Assam εξαιρετικής ποιότητας, που πωλήθηκαν σε τοπικά καταστήματα και καφέ. Σήμερα υπάρχουν πάνω από 150 διαφορετικά προϊόντα Clipper που πωλούνται σε περισσότερες από 50 χώρες. Έχουμε ξεπεράσει εδώ και καιρό την κουζίνα, αλλά όλα τα Clipper εξακολουθούν να αναμειγνύονται στο εργοστάσιό μας στο Beaminster στο DorsetΠιστεύουμε ότι κάθε φλιτζάνι τσάι μετράει. Η αμείλικτη αναζήτησή μας για ποιότητα και προσοχή στη λεπτομέρεια συνδυάζεται μόνο με την επιθυμία μας να κάνουμε πάντα το σωστό.
Βλέπετε λοιπόν, το «Φυσικό, δίκαιο και νόστιμο» δεν είναι απλώς ένα σήμα στο κουτί . είναι ένας οδηγός για κάθε απόφαση που παίρνουμε
.

 ΠΡΑΣΙΝΟ ΤΣΑΙ
Τα οφέλη υγείας του πράσινου τσαγιού σε σχέση με τα συστατικά του, είναι οι λεγόμενες κατεχίνες. Χημικές ουσίες που βρέθηκαν στις κατεχίνες, φανερώνουν μια ενζυμική δραστηριότητα που μπορεί να εξηγήσει την ικανότητά τους να αυξάνουν την αντοχή. Μια μελέτη του 2005 από την Kao Corporation στην Ιαπωνία, έδειξε ότι τα επίπεδα αντοχής των ποντικών,  που τρέφονταν με εκχύλισμα πράσινου τσαγιού, αυξήθηκαν κατά 8 έως 24 τοις εκατό μετά από 10 εβδομάδες. Ερευνητές κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι η παρουσία των κατεχινών και της καφεΐνης, ήταν υπεύθυνη για αυτά τα αποτελέσματα.

Το πράσινο τσάι είναι πια το δημοφιλέστερο είδος τσαγιού. Η συγκομιδή γίνεται λίγο αργότερα σε σχέση με του λευκού τσαγιού, αλλά δεν περνά από διεργασίες οξείδωσης όπως το μαύρο και το τσάι oolong. Αυτό επιτρέπει στο μεγαλύτερο μέρος των κατεχινών να παραμείνουν στο τσάι. Οι κατεχίνες, ειδικά οι επιγαλλοκατεχίνες (EGCG), είναι γνωστό ότι έχουν πολλά οφέλη στην υγεία μας. Βελτιώνουν την όψη της επιδερμίδας, μειώνουν την καρκινική ανάπτυξη, τονώνουν την εγκεφαλική λειτουργία και τον μεταβολισμό, επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, προστατεύουν από εγκεφαλικές νόσους, αντιστρέφουν τις συνέπειες του διαβήτη και μειώνουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιακών παθήσεων.

Δεν υπάρχει αμφιβολία πως το πράσινο τσάι έχει θετικές επιδράσεις στην υγεία, κυρίως της καρδιάς, ενώ το βασικό αντιοξειδωτικό του –που ονομάζεται ECGC– μπορεί να μειώσει τη συσσώρευση των εγκεφαλικών πλακών που σχετίζονται με τις νόσους του Αlzheimer και του Parkinson. Αυτά τα νέα ευρήματα προστίθενται σε προηγούμενες δοκιμές που έδειχναν αντικαρκινική δράση, διέγερση του ανοσοποιητικού, ακόμη και τη δυνατότητα καταπολέμησης τροφικής δηλητηρίασης. Πώς πίνεται: ʼφησέ το σε βραστό νερό για 8 λεπτά ώστε να απελευθερώσει τις κατεχίνες. Για να εκμεταλλευτείς όμως στο έπακρο τις ιδιότητές του, έχουμε νέες πληροφορίες. Για μέγιστα αποτελέσματα, μην πίνεις το τσάι σκέτο – πρόσθεσε λεμόνι. "Οι κατεχίνες στο πράσινο τσάι δεν απορροφώνται τόσο καλά από τον οργανισμό μας" εξηγεί η ειδικός.  "Περίπου το 80% από αυτές καταστρέφονται από τη χαμηλή οξύτητα των εντέρων".  Η προσθήκη λεμονιού αυξάνει την οξύτητα και ενισχύει κατά πέντε φορές την απορρόφηση των κατεχινών. Επίσης, πειραματίσου με διαφορετικές ποικιλίες. Ειδικοί στο Πανεπιστήμιο του Κολοράντο έχουν βρει πως το matcha, μια μορφή πράσινου τσαγιού σε σκόνη, είναι τρεις φορές πιο ισχυρό από το συνηθισμένο πράσινο. Μέσα σε 4 λεπτά αφότου πιεις 1 φλιτζάνι πράσινο τσάι τα τοιχώματα των αρτηριών διατείνονται έως και 4%, συμβάλλοντας στην καλή υγεία της καρδιάς

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΗΓΕΣ
http://www.food-info.net/gr/products/tea/varieties.htm
https://www.medicalnewstoday.com/articles/269538
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7059963/
https://www.cochranelibrary.com/cdsr/doi/10.1002/14651858.CD008650.pub2/full
https://doi.org/10.3945/ajcn.112.052746
https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/31817990/

Δεν υπάρχουν προϊόντα.