Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΑΛΕΥΡΙ-ΑΜΥΛΑ-ΙΝΕΣ ΚΑΙ ΠΙΤΟΥΡΑ
ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΤΑΡΙΟΥ ΧΟΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 500gr
ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΣΤΑΡΙΟΥ ΧΟΝΤΡΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ 500gr
ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ ΧΟΝΤΡΟ 500 ΓΡ
100% ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΙΟΝ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ
Το σιμιγδάλι (αρχ. ελλην. σεμίδαλις) είναι ονομασία που αναφέρεται σε θραύσματα του κόκκου των σιτηρών ιδιαίτερα του σκληρού σταριού, τα οποία παρασκευάζονται με την άλεση κόκκων που είχαν αρχικά διαβραχεί, διαδικασία η οποία ακολουθείται από ξήρανση και κοσκίνισμα. Ο όγκος των κόκκων ποικίλει από πολύ μικρός (όπως ένας κόκκος αλατιού, ψιλό σιμιγδάλι) έως αρκετά μεγάλος (όπως ένας κόκκος ζάχαρης, χονδρό σιμιγδάλι). Το σιμιγδάλι διακρίνεται σε αυτό που προέρχεται από την περιφέρεια του κόκκου και είναι γνωστό ως ντυμένο και σε αυτό που προέρχεται από το κέντρο του κόκκου, το οποίο δεν φέρει μέρος του περιβλήματος και είναι γνωστό ως γυμνό. Εξαιτίας του περιβλήματος το πρώτο είναι πιο σκουρόχρωμο από το δεύτερο.
https://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B9%CE%BC%CE%B9%CE%B3%CE%B4%CE%AC%CE%BB%CE%B9
Χρήση στην ελληνική & διεθνή Κουζίνα
Το σημαντικότερο προϊόν που κατασκευάζεται, κυρίως από σιμιγδάλι, είναι τα προϊόντα της μακαρονοποιίας όπως το σπαγγέτι και άλλα. Επίσης στη ζαχαροπλαστική γλυκά που παρασκευάζονται με βάση το σιμιγδάλι είναι τα παραδοσιακά στην Ελλάδα μελομακάρονα, το ρεβανί, το σάμαλι, το γαλακτομπούρεκο, η γαλατόπιτα και πολλοί τύποι ελληνικού χαλβά. Πολύ συχνή είναι η χρήση του σιμιγδαλιού στη σπανακόπιτα, την μπουγάτσα, την καρυδόπιτα και στα αμυγδαλωτά. Τέλος στη διεθνή κουζίνα το σιμιγδάλι είναι η βάση του κουσκούς.
Δεν μας δίνει μόνο γευστικά αποτελέσματα σε συνταγές, αλλά είναι και μια τροφή με πολλά θρεπτικά συστατικά, που δεν πρέπει να λείπει από τη διατροφή. Ειδικότερα, το σιμιγδάλι αποτελεί πηγή πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας, ενώ περιέχει υδατάνθρακες και φυτικές ίνες. Επιπλέον, περιέχει σίδηρο, ασβέστιο, μαγνήσιο και φώσφορο. Στα συν και τα ελάχιστα λιπαρά του! Καταλαβαίνετε, λοιπόν, ότι ειδικά όσοι ακολουθούν μια χορτοφαγική διατροφή ή νηστεύουν, βρίσκουν στο σιμιγδάλι έναν σημαντικό σύμμαχο, προκειμένου να λαμβάνουν τα απαραίτητα αυτά θρεπτικά συστατικά.
Επειδή το σιμιγδάλι είναι τροφή με μεγάλη περιεκτικότητα σε γλουτένη, καλό είναι να αποφεύγεται η κατανάλωσή του από άτομα που έχουν ευαισθησία στη γλουτένη.
Δεν υπάρχουν προϊόντα.