ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΙΝΔΙΑΣΝ100gr DENNREE

  ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΙ ΝΟΤΙΑΣ ΙΝΔΙΑΣΝ100gr DENNREE

 ΜΑΥΡΟ ΤΣΑΙ

Όταν τα φύλλα του τσαγιού συλλέγονται, ώστε να παραχθεί το μαύρο τσάι, στην ουσία ενεργοποιούνται τα ένζυμά τους. Με αυτό τον τρόπο, προκαλείται οξείδωση των φύλλων που τα κάνει να μαραθούν. Ανάλογα με τη θερμοκρασία και τα επίπεδα υγρασίας μέσα στα οποία αποθηκεύονται, τα φύλλα τους γίνονται καφέ και σταδιακά επιτυγχάνεται το επιθυμητό άρωμα και η γεύση. Όταν τα φύλλα τσαγιού οξειδωθούν, οι κατεχίνες που αρχικά βρίσκονται σε αυτά, μετατρέπονται σε τεϊοφλαβίνες, που είναι επίσης ισχυρά αντιοξειδωτικά.
Πρόκειται για την πιο γνωστή ποικιλία τσαγιού, αν και τα τελευταία χρόνια η παντοκρατορία του "απειλείται" από το πράσινο 
Το μαύρο τσάι περιέχει διαφορετικά αντιοξειδωτικά από το πράσινο: έχει κάποιες πιο σύνθετες ποικιλίες, τις θειοφλαβίνες και τις θειορουβικίνες. Σύμφωνα με τις σχετικές έρευνες, όσοι πίνουν 3 φλιτζάνια μαύρο τσάι τη μέρα μπορεί να μειώσουν τον κίνδυνο εμφάνισης καρδιοπαθειών κατά 11%. Ποσότητα ίση με μόλις 1 φλιτζάνι έχει τη δύναμη να μειώσει τα επίπεδα της ορμόνης του άγχους, της κορτιζόλης, κατά 30%.
 Έχει συνήθως μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε καφεΐνη με σχεδόν την μισή καφεΐνη από ένα φλυτζάνι καφέ. Το μαύρο τσάι έχει ένα σκούρο καφετί χρώμα και η γεύση του είναι δυνατότερη από τις άλλες ποικιλίες. Παράγεται κυρίως στην Κίνα και την Ινδία με τα ινδικά τσάγια να είναι τα πιο δυνατά που σηκώνουν καλύτερα προσθήκη γάλακτος ή γλυκαντικού.

Δεν υπάρχουν προϊόντα.