ΚΙΣΤΟΣ( ΛΑΔΑΝΙΑ) 30gr ΒΙΟ

 ΚΙΣΤΟΣ-ΛΑΔΑΝΙΑ(cistus creticus)
ΟΝΟΜΑΣΙΕΣ ΚίστοςΛαδανιάΚουνούκλα- Rockrose- Λάβδανο- Αγκίσαρος- Κιστάρι

Ο κίστος έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από οποιοδήποτε φυτό, με εκπληκτική ικανότητα καταστροφής των ελεύθερων ριζών καθώς επίσης και υψηλή αντιοξειδωτική δραστηριότητα. Το λάδανο έχει αντιφλεγμονώδη και αντιδιαρροϊκή δράση, είναι σπασμολυτικό, αποχρεμπτικό και αντικαταρροϊκό. Εχει καταπραϋντικές ιδιότητες και χρησιμοποιείται για την αϋπνία, τη διάρροια και τον πονόδοντο

www.cretanherbs.gr

Είναι γεμάτο με βιοδραστικές ενώσεις, έχει χρησιμοποιηθεί ως φυτικό φάρμακο για χιλιάδες χρόνια στην Ελλάδα, την Ιταλία, την Ισπανία και την Τουρκία. Αυτή η δημοτικότητα οφείλεται στο ότι είναι μια πλούσια πηγή ρουτίνης και βιοφλαβονοειδών.
Ιστορικά, για το λάδανον (ρητίνη) της λαδανιάς, υπάρχουν αναφορές από τον Ηρόδοτο, τον Διοσκουρίδη, και τον Θεόφραστο. Ο Κίστος έχει την υψηλότερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες από οποιοδήποτε φυτό στην Ευρώπη, με εκπληκτική ικανότητα καταστροφής των ελευθέρων ριζών καθώς επίσης και υψηλή αντιοξειδωτική δραστηριότητα.

ΟΙ ΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΙΣΤΟΥ
Αποτοξινώνει τα βαριά τοξικά μέταλλα που προέρχονται από τον καπνό των τσιγάρων ,των οδοντικών σφραγισμάτων και της περιβαλλοντολογικής μόλυνσης.

Ενισχύει το ανοσοποιητικό ,βοηθάει τις μυκητισιακές μολύνσεις όπως την κάντιντα και άλλες μορφές ,το κολοβακτηρίδιο, και το ελικοβαχτήριο του πυλωρού και βελτιώνει την ευαίσθητη ισορροπία των χρήσιμων βακτηρίων στο έντερο την βαχτηριακή πανίδα
Ο Κιστός έχει μια πολύ ισχυρή αντιική επίδραση στους ιούς της γρίπης στους ιούς πτηνών (H1N1 & H7N7). Αυτό ανακαλύφθηκε από τους βιολόγους του «Institut fur Molekulare Virologie «( ίδρυμα μοριακής Ιολογίας) στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Munster. Ο καθηγητής Stefan Ludwig του νοσοκομείου Munster επισημαίνει ότι το καλύτερο πράγμα είναι ότι το εκχύλισμα του κίστου επιτίθεται στους ιούς αυτούς, και δεν βλάπτει τα σωματικά κύτταρα που επηρεάζονται από τον ιό.
Αντίθετα με τις θεραπείες με τα αντιβιοτικά, ο ιός δεν αναπτύσσει οποιοδήποτε σημάδι αντίστασης ή εξοικείωσης με τον κίστο και δεν γίνεται ποτέ ανθεκτικός σε αυτόν.

ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ-ΠΗΓΕΣ
https://www.rxlist.com/rock_rose/supplements.htm

https://pfaf.org/user/Plant.aspx?LatinName=Cistus+creticus

https://www.prohealth.com/library/

Hudson JB. (2009). The use of herbal extracts in the control of influenza. Journal of Medicinal Plants Research. 3(13): 1189-1195.

Kalus U, Grigorov A, Kadecki O, et al. (2009). Cistus incanus (CYSTUS052) for treating patients with infection of the upper respiratory tract. A prospective, randomised, placebo-controlled clinical study. Antiviral Research. 84(3): 267-271.

Δεν υπάρχουν προϊόντα.