Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ(ΠΡΩΙΝΟ)
ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΟΥΣΛΙ ΜΕ ΑΜΑΡΑΝΘΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 400gr
ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΟΥΣΛΙ ΜΕ ΑΜΑΡΑΝΘΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ 400gr
ΤΡΑΓΑΝΟ ΜΟΥΣΛΙ ΜΕ ΑΜΑΡΑΝΘΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑ,400 ΓΡ
ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ- ΧΩΡΙΣ ΦΟΙΝΙΚΕΛΑΙΟ
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
νιφάδες βρώμης ολικής*
10%νιφάδες αμάρανθου*[αλεύρι καλαμποκιού*29% αλεύρι αμάρανθου ολικής*5% μέλι*
8%μαύρη σοκολάτα*[κακαομάζα*ακατ ζάχαρη*βούτυρο κακάο*]
8% σιρόπι αγάβης*
σιρόπι ρυζιού*
6%ποπ αμάρανθου*
τραγανό ρύζι*
άμυλο πατάτας*
ηλιέλαιο*
λιναρόσπορος *
αλεύρι ντίνκελ ολικής*
2% μέλι*
σουσάμι*
αλάτι.
ΑΝΤΙΟΞΕΙΔΩΤΙΚΑ: μείγμα πλούσιο σε τοκοφερόλες
ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ:περιέχει γλουτένη και σουσάμι.Πιθανά ίχνη από σόγια, γάλα και ξηρούς καρπούς
ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ
:ενέργεια 1824 kj /433 Κcal - λιπαρά 12γρ από τα οποία
Ο αμάρανθος είναι ένα ψευδοδημητριακό, πλούσιο σε λυσίνη, αμινοξύ το οποίο ενισχύει την ποιότητα πρωτεΐνης. Πλούσιο σε μαγνήσιο, σίδηρο, ασβέστιο, αλλά και χωρίς γλουτένη, αποτελεί το νέο superfood. Δεν είναι τυχαίο που η NASA έχει συμπεριλάβει τους σπόρους του αμάρανθου στο διαιτολόγιο των αστροναυτών. Σχετικά άγνωστο αν και εδώ και αιώνες μαζί με τα φασόλια και το καλαμπόκι, ήταν βασική τροφή των Ίνκας και των Αζτέκων- χρονολογείται μεταξύ του 6.700 π.Χ.-5.000 π.Χ. Πρόσφατα επιστημονικά ευρήματα συνδέουν την κατανάλωση σπόρων αμάρανθου με μείωση της χοληστερόλης, της αρτηριακής πίεσης, του σωματικού βάρους, δεδομένα τα οποία προστατεύουν και προάγουν την υγιή λειτουργία της καρδιάς. Η αντιοξειδωτική του δράση και η έλλειψη γλουτένης τον καθιστούν υπερτροφή. Ο αμάρανθος θεωρείται υπερτροφή γιατί περιέχει περισσότερη πρωτεΐνη από τα περισσότερα δημητριακά και δύο βασικά αμινοξέα, τη λυσίνη και τη μεθειονίνη. Θεωρούνται βασικά γιατί δεν μπορεί να τα παράγει ο οργανισμός και πρέπει να τα πάρουμε αυτούσια από τις τροφές. Η λυσίνη περιέχεται σε μεγαλύτερο ποσοστό από ότι στα υπόλοιπα κλασσικά δημητριακά, ενώ η μεθειονίνη διαδραματίζει ρόλο στην επιδιόρθωση των ιστών. Ο αμάρανθος περιέχει 62-65% άμυλο και έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη. Επιπλέον, είναι πλούσιος σε φυτικές ίνες και περιέχει τις βιταμίνες Α και C καθώς και ασβέστιο, σίδηρο, μαγνήσιο, φώσφορο. Πιο συγκεκριμένα, η ποσότητα ασβεστίου που περιέχει είναι διπλάσια από άλλα σιτηρά. Επιπρόσθετα, περιέχει μαγγάνιο σε ποσότητα μεγαλύτερη από τη συνιστώμενη πρόσληψη μόνο σε μια μερίδα, το οποίο είναι απαραίτητο για τη λειτουργία του εγκεφάλου και ασκεί προστατευτική δράση σε νευρολογικές καταστάσεις. Περιέχει ακόμα λινολειϊκό οξύ, που θεωρείται ένα από τα απαραίτητα λιπαρά οξέα
ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΠΟΙΟΣ ΤΥΠΟΣ ΜΟΥΣΛΙ ΣΑΣ ΤΑΙΡΙΑΖΕΙ ΚΑΙ ΙΚΑΝΟΠΟΙΕΙ ΤΙΣ ΓΕΥΣΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
ΤΙ ΔΙΑΦΟΡΕΣ ΕΧΟΥΝ ΤΑ «ΚΛΑΣΣΙΚΑ» ΑΠΟ ΤΑ «ΤΡΑΓΑΝΑ» ΜΟΥΣΛΙ ΚΑΙ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΓΚΡΑΝΟΛΕΣ
Τα κλασσικά μούσλι είναι απαλά στην υφή, μαλακώνουν γρήγορα ειδικά σε ζεστό υγρό και παίρνουν την μορφή της κρέμας ή του χυλού. Συνήθως είναι λεπτοαλεσμένες οι νιφάδες των δημητριακών και ψιλοκομμένα τα φρούτα και οι ξηροί καρποί,
Το τραγανό μούσλι αποτελείται από μεγαλύτερα κομμάτια, ενσωματωμένων νιφάδων με άμυλο και ίσως άλευρο δημητριακών με κάποιο υγρό( τις περισσότερες φορές απαλό γλυκαντικό όπως το σιρόπι ρυζιού ή η βύνη.
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΓΚΡΑΝΟΛΑ, ΣΕ ΤΙ ΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΚΛΑΣΣΙΚΟ ΜΟΥΣΛΙ
Η μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ granola και μούσλι οφείλεται στον τρόπο παρασκευής του καθενός. Και όχι στα συστατικά τους. Για να παρασκευαστεί η γκρανόλα, όλα τα συστατικά, συμπεριλαμβανομένων των γλυκαντικών και των ελαίων, αναμειγνύονται και ψήνονται. Αυτό δημιουργεί συστάδες βρώμης, ξηρών καρπών και σπόρων. Προσθέτει επίσης το τραγανό- τραγανό στη γκρανόλα.
Το μούσλι από την άλλη αφήνεται στη φυσική του κατάσταση.
Επειδή η γκρανόλα είναι ήδη μαγειρεμένη, θέλει να διατηρήσει την τραγανή της υφή και δεν θα μετατραπεί στην ίδια αφράτη και κρεμώδη υφή πουτίγκας. Ωστόσο, η τραγανή γκρανόλα προσθέτει μια ωραία τραγανή γεύση στο γιαούρτι ή στο γάλα για πρωινό.
Δεν υπάρχουν προϊόντα.