ΚΕΧΡΙ ΝΙΦΑΔΕΣ 250gr

 

ΚΕΧΡΙΟΥ ΝΙΦΑΔΕΣ 250 ΓΡ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ :100% βιολογικό κεχρί

 ΑΛΛΕΡΓΙΟΓΟΝΑ :πιθανά ίχνη από ξηρούς καρπούς, αραχίδες, σόγια, σουσάμι και γλουτένη

 ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ
ενέργεια  kj / 361 Κcal - λιπαρά 3,9 γρ από τα οποία  κορεσμένα 0,9  γρ  - υδατάνθρακες 66,8 γρ  από τους οποίους σάκχαρα 1,6 γρ  -φυτικές ίνες  3,9 γρ πρωτείνη 10,6  γρ  -αλάτι 0,01 γρ

 ΤΟ ΚΕΧΡΙ (ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ) 
Ψευδοδημητριακά ονομάζουμε όλα τα φυτά που παράγουν σπόρους, τα οποία δε θεωρούνται δημητριακά  ή σιτηρά, αλλά καταναλώνονται σαν δημητριακό. Οι πιο χαρακτηριστικοί και γνωστοί εκπρόσωποί τους είναι η κινόα, το φαγόπυρο, ο αμάρανθος και το κεχρί. Η βασική διαφορά τους από τα κλασσικά δημητριακά είναι ότι περιέχουν πολύ καλύτερης ποιότητας φυτική πρωτεΐνη, καθώς περιέχουν εκείνα τα αμινοξέα τα οποία δε μπορεί να συνθέσει ο οργανισμός και ονομάζονται απαραίτητα. Επίσης, δεν περιέχουν γλουτένη ή συστατικά της και μπορούν να καταναλωθούν άφοβα και από άτομα με δυσανεξία στη γλουτένη (νόσος κοιλιοκάκη). Ακόμη, έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε σίδηρο και μαγνήσιο από τα περισσότερα δημητριακά. Θεωρούνται ιδανική τροφή για βρέφη, κατά την περίοδο εισαγωγής στερεών τροφών, με τη μορφή χυλών ως κρέμα δημητριακών, ώστε να επιτευχθεί σταδιακή εισαγωγή της γλουτένης.
Το κεχρί έχει την ιδιότητα να αυξάνει τα επίπεδα της σεροτονίνης στον οργανισμό και με αυτόν τον τρόπο ηρεμεί το σώμα και βελτιώνει τη διάθεση.
Είναι καλή πηγή φυτικής πρωτεΐνης. Συνίσταται λοιπόν σε αθλητές και σε ανθρώπους που προπονούνται εντατικά
Είναι πλούσιο σε βιταμίνες  του συμπλέγματος Β, ιδιαίτερα νιασίνη, φολικό οξύ και Β6. Έχει επίσης σημαντική περιεκτικότητα σε σίδηρο, ασβέστιο, κάλιο, μαγνήσιο, χαλκό και ψευδάργυρο. Είναι συνεπώς πολύ καλή επίλογή για χορτοφάγους

Το κεχρι αποτελεί ιδανική τροφή για χορτοφάγους και αθλητές.
To κεχρί είναι πλούσια πηγή φυτικής πρωτεΐνης (9,8-12%). Οι πρωτεΐνες του κεχριού είναι καλές πηγές  απαραίτητων αμινοξέων και ιδίως μεθειονίνης. 
Το κεχρί δεν περιέχει γλουτένη γεγονός που καθιστά ασφαλή την κατανάλωσή του από άτομα που πάσχουν από δυσανεξία στη γλουτένη και κοιλιοκάκη.
Το κεχρί είναι πλούσιο σε διαλυτές και αδιάλυτες φυτικές ίνες Συγκεκριμένα έχει αναφερθεί για το λεπτόκοκκο κεχρί ότι η περιεκτικότητα του σε φυτικές φτάνει μέχρι και 37-38 %, η οποία είναι η υψηλότερη μεταξύ των δημητριακών (Liu et al 2012).
Το κεχρί είναι πλούσια πηγή σύνθετων υδατανθράκων : Το κεχρί αποτελείται κυρίως  από σύνθετους υδατάνθρακες. Οι σύνθετοι υδατάνθρακες διασπώνται στον οργανισμό με πολύ πιο αργό ρυθμό συγκριτικά με τους απλούς (π.χ. ζάχαρη). Αυτό σημαίνει ότι δεν ανεβάζουν απότομα τα επίπεδα της γλυκόζης  στο αίμα  γι΄ αυτό και η κατανάλωσή τους συστήνεται για τον έλεγχο και την πρόληψη του διαβήτη και  βοηθούν στον καλύτερο έλεγχο της πείνας.

 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα.