ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΟ ΜΑΥΡΟ -ΕΠΑΛΕΙΜΜΑ (ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ) ΒΙΟ 250gr

 

 

ΦΡΑΓΚΟΣΤΑΦΥΛΛΑ ΜΑΥΡΑ  ΕΠΑΛΕΙΜΜΑ (ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ  ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ) 250 ΓΡ

75% ΦΡΟΥΤΑ ΜΕ ΣΙΡΟΠΙ ΑΓΑΒΗΣ 

ΠΡΟΙΟΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ 

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:  75%  μαύρα φραγκοστάφυλλα**22% σιρόπι αγάβης* πηκτικό μέσον πηκτίνη μήλου*χυμός λεμονιού*κιτρικό ασβέστιο.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:ενέργεια 436  kj / 103 Κcal - λιπαρά 1  γρ  από τα οποία κορεσμένα 0,4  γρ - υδατάνθρακες  20  γρ  από τους οποίους σάκχαρα 20   γρ -φυτικές ίνες 4,8  γρ

 πρωτείνη  1 γρ -αλάτι  0,06  γρ

ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ ΚΑΙ ΥΓΙΕΙΝΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ
Με 50 έως 60 θερμίδες ανά κουταλιά και περιεκτικότητα τουλάχιστον 35% σε φρούτα, οι μαρμελάδες αποτελούν πιο υγιεινή επιλογή απ’ ό,τι οι πάστες και τα άλλα κρεμώδη γλυκά τα οποία επίσης περιέχουν ζάχαρη, αλλά ταυτοχρόνως έχουν ζωικά λιπαρά. Βέβαια, επειδή περιέχουν απλά σάκχαρα (τόσο η φρουκτόζη των φρούτων όσο και η ζάχαρη, ανήκουν σε αυτά) αυξάνουν γρήγορα τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, αλλά το φαινόμενο αυτό αφενός εξαρτάται από το είδος της μαρμελάδας και την περιεκτικότητα σε πρόσθετα απλά σάκχαρα, αφετέρου μπορεί να περιοριστεί με όσες έχουν υψηλή περιεκτικότητα (τουλάχιστον 55%) σε φρούτα και επομένως έχουν αρκετές φυτικές ίνες.
Από άποψης θρεπτικών συστατικών, η παρατεταμένη θερμική επεξεργασία μπορεί να μειώσει την περιεκτικότητα των φρούτων σε βιταμίνες όπως η C, αλλά δεν επηρεάζει ιχνοστοιχεία όπως το ασβέστιο. Υπάρχουν επίσης ορισμένα σημαντικά συστατικά με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση, όπως τα καροτενοειδή και το λυκοπένιο (είναι αυτά που δίνουν στα φρούτα το χαρακτηριστικό πορτοκαλί και κόκκινο χρώμα τους) που διατηρούν ή εντείνουν την δράση τους αντίστοιχα, έπειτα από τη θερμική επεξεργασία των φρούτων που τα περιέχουν.

Δεν υπάρχουν προϊόντα.