ΣΙΤΟΥ ΣΚΛΗΡΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ 1kg

 ΑΛΕΥΡΙ ΣΚΛΗΡΟΥ  ΣΙΤΟΥ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ
ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟ
«Μόνο γηγενείς ελληνικές ποικιλίες»

 

Το σκληρό αλεύρι έχει κίτρινο χρώμα, αν και μερικές φορές μπορεί να είναι υποκίτρινο. Είναι πλούσιο σε γλουτένη, (μια πρωτεΐνη που υπάρχει σε όλα τα δημητριακά και δίνει όγκο και ελαστικότητα στις ζύμες), γι' αυτό το χρησιμοποιούμε κυρίως για να φτιάξουμε ψωμί, αλλά και για να ανοίξουμε φύλλο για πίτες και γενικά για τις ζύμες μας.
Πώς και πόσο διατηρούμε - αποθηκεύουμε το αλεύρι:
Όπως τα περισσότερα τρόφιμα, έτσι και το αλεύρι το αποθηκεύουμε σε καθαρό, ξηρό και δροσερό μέρος, μακριά από υγρασία, έντονες μυρωδιές και πάσης φύσεως έντομα, τουλάχιστον μέχρι την ημερομηνία λήξεις, που αναγράφεται στη συσκευασία ή για περίπου 3 μήνες το χύμα.
Πριν το χρησιμοποιήσουμε, καλό είναι να το κοσκινίζουμε, για να βεβαιωθούμε ότι το αλεύρι είναι εντάξει, δηλαδή ότι δεν έχει «πιάσει» ζουζούνια και δεν έχει σκουπιδάκια. Αν δούμε μούχλα ή ζουζούνια, αν είναι νοτισμένο ή αν κολλάει στα δάχτυλά μας και δεν έχει την κανονική αλευρώδη υφή, απλά το πετάμε. Επιπλέον με το κοσκίνισμα το αλεύρι αφρατεύει και τα γλυκά μας φουσκώνουν καλύτερα.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ  ΑΝΑ 100 ΓΡ

ΕΝΕΡΓΕΙΑ 336 kcal/ 1412 kj
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ  68 γρ
Από τους οποίους σάκχαρα  0,6 γρ
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ  12 γρ
ΛΙΠΑΡΑ  1,7 γρ
Από τα οποία κορεσμένα 0,4 γρ
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ 11,8 γρ
ΑΛΑΤΙ  0 γρ

 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα.