ΤΟΜΠΙΝΑΜΠΟΥΡ(ΑΓΚΙΝΑΡΑ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ) ΑΛΕΥΡΙ 500 ΓΡ

  
ΑΛΕΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΜΠΙΝΑΜΠΟΥΡ(ΑΓΓΙΝΑΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ) 500 ΓΡ
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΠΗΓΗ ΦΥΤΙΚΩΝ ΙΝΩΝ ΚΑΙ ΙΝΟΥΛΙΝΗΣ 
Η επίσημη ονομασία του είναι Ηλίανθος ο κονδυλόριζος [Helianthus tuberosus] , και κοινά το ονομάζουν αγγινάρα της Ιερουσαλήμ
Η ρίζα του που είναι βρώσιμη, έχει ευεργετικές ιδιότητες για τον οργανισμό και η γεύση της μοιάζει  με αυτή της αγκινάρας. Περιέχει πρεβιοτικές ίνες και συγκεκριμένα είναι πολύ πλούσια σε ινουλίνη, έναν υδατάνθρακα που συνδέεται με την καλή υγεία του εντέρου

ΑΠΟΔΟΣΗ ΣΕ ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: ΚΑΛΛΙΟ:2210mg(110.5%ΣΗΔ)ΣΙΔΗΡΟΣ 2,79mg(20%ΣΗΔ)ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β1 0,2mg(15.5%ΣΗΔ)

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΝΑ 100 ΓΡ:
ενέργεια 1368 kj / 323 Κcal 
λιπαρά 0,3 γρ  από τα οποία 
κορεσμένα 0,93γρ
υδατάνθρακες 67,5 γρ  από τους οποίους σάκχαρα  63,8γρ
φυτικές ίνες  11,7  γρ

πρωτείνη 6,9  γρ
αλάτι  0  γρ

Η αγκινάρα της Ιερουσαλήμ προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική. Μετά την απομάκρυνση της αγκινάρας της Ιερουσαλήμ από το έδαφος, δεν μπορεί να αποθηκευτεί φρέσκο για μεγάλο χρονικό διάστημα, να στεγνώσει και να αλεσθεί, μπορεί να αποθηκευτεί όλο το χρόνο και να χρησιμοποιηθεί για τη δημιουργία διαφόρων πιάτων.
ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Αντικαταστήστε έως και 10% του κανονικού αλευριού σας για να επωφεληθείτε από τα οφέλη της αγκινάρας της Ιερουσαλήμ .Το αλεύρι αγκινάρας της Ιερουσαλήμ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλούς σκοπούς, π.χ. Τηγανίτες αγκινάρας Ιερουσαλήμ (όπως τηγανίτες πατάτας), κοτολέτες αλευριού αγκινάρας Ιερουσαλήμ, προσθήκη σε σάλτσες και σούπες σαν πηκτικό.
Για να προσθέσετε μια μοναδική γλυκό-αλμυρή γεύση στο ψωμί ή τα ζυμαρικά, αντικαταστήστε 2 κουταλάκια του γλυκού για ίση ποσότητα αλευριού και ενσωματώστε πριν προσθέσετε υγρά συστατικά Το αλεύρι της αγκινάρας της Ιερουσαλήμ είναι ιδιαίτερα κατάλληλο για την παραγωγή  ψωμιών και μπισκότων μαζί με άλλα άλευρα. ΔΕΝ ΦΟΥΣΚΩΝΕΙ ΑΝ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΤΕ ΜΟΝΟ ΤΟΥ Η σκόνη αγκινάρας της Ιερουσαλήμ είναι για smoothies, ποτά, αθλητικά ενισχυτικά, γιαούρτια, επιδόρπια, σνακ, σάλτσες, ψήσιμο, συνταγές μαγειρικής, συνταγές φαγητού και πολλά άλλα.

ΠΩΣ ΣΑΣ ΩΦΕΛΕΙ

Είναι πλούσιο σε φυτικές ίνες, περιέχει ινουλίνη.
Είναι χρήσιμο ως γλυκαντικό, πυκνωτικό ή χωρίς γλουτένη εναλλακτική λύση στο αλεύρι.

έχει πρεβιοτική επίδραση, προστατεύει το έντερο

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα.