ΔΑΦΝΗ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ,ΒΙΟ,30 ΓΡ

 

ΔΑΦΝΗ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ,ΒΙΟ,30 ΓΡ

Τα φύλλα δάφνης χρησιμοποιούνται ως καρύκευμα στη Μεσογειακή κουζίνα, στα όσπρια, τα ψαρικά, τις σάλτσες και τα κρέατα. Χρησιμοποιείται επίσης και στις βιομηχανίες τροφίμων και στη συσκευασία ξηρών καρπών όπως τα σύκα και οι σταφίδες. Κλασικός ο συνδυασμός της με τις φακές. Έντονο μυρωδικό. Μπαίνει ως βάση σε όλους τους ζωμούς και τις σάλτσες. Το φύλλο δεν σερβίρεται, γιατί δεν τρώγεται. Πολύ καλός είναι ο συνδυασμός της με το χταπόδι, απαραίτητη η παρουσία της στο στιφάδο με κρεατικά ή θαλασσινά. Αγαπά το ξίδι. Αποφεύγουμε να χρησιμοποιούμε μεγάλη ποσότητα στο μαγείρεμα, γιατί έχει έντονα αρώματα.
Οι φαρμακευτικές ιδιότητες του φυτού:
Αντιοξειδωτικές ιδιότητες
Μειώνει το σάκχαρο του αίματος
Βοηθάει στη δυσπεψία και την ανορεξία
Αντισηπτική δράση
Βοηθάει στο κρυολόγημα, τον πονόλαιμο και τον βήχα
Το αφέψημα της δάφνης, που μπορείτε να φτιάξετε βράζοντας σε ένα φλιτζάνι νερό 2-3 φυλλαράκια για δέκα λεπτά, χρησιμοποιείται για την καταπολέμηση της αϋπνίας και της έντασης.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η χρήση των φύλλων στα όσπρια προκειμένου να υποβοηθηθεί η πέψη καθώς οι ευεργετικές ιδιότητές της ενάντια προβλημάτων όπως κολικών, μετεωρισμού, ανορεξίας και δυσπεψίας, ήταν ήδη γνωστές από τα αρχαία χρόνια μέσω της παρατήρησης.—
Πηγή: Βιοχημικός. https://bioximikos.gr/topics/nutrition-metabolism/109-evergretikes-idiotites-dafnis

Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Το bouquet garni της γαλλικής κουζίνας απαραιτήτως περιέχει δάφνη και σίγουρα δεν μπορείτε να φανταστείτε φακές χωρίς δάφνη. Επίσης αρωματίζει το στιφάδο, τα κοκκινιστά κρεατικά, το κυνήγι, ψάρια και διάφορες σάλτσες. Οι Βεδουίνοι της ερήμου αρωματίζουν τον καφέ τους με ένα φύλλο δάφνης. Επίσης τα αποξηραμένα στον ήλιο σύκα φυλάσσονται ανάμεσα σε φύλλα δάφνης».
https://www.botrini.gr/

Δεν υπάρχουν προϊόντα.