Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΑΛΑΤΙ-ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΚΥΒΟΙ-ΚΡΕΜΕΣ
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ
ΚΥΜΙΝΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ,ΒΙΟ,40 ΓΡ
ΚΥΜΙΝΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ,ΒΙΟ,40 ΓΡ
ΚΥΜΙΝΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΣΚΟΝΗ, ΒΙΟ, 40 ΓΡ
ΚΥΜΙΝΟ Cuminum cyminum
Οι σπόροι του (ο καθένας περιέχεται μέσα σε έναν καρπό, ο οποίος ξηραίνεται), χρησιμοποιούνται για να δώσουν άρωμα στις κουζίνες πολλών διαφορετικών πολιτισμών, κυκλοφορούν δε, τόσο ολόκληροι όσο και αλεσμένο
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
ΠΩΣ ΣΑΣ ΩΦΕΛΕΙ
Το κύμινο χρησιμοποιείται:
ως χωνευτικό,
για την αύξηση του σιδήρου στο αίμα στην αναιμία
για την μείωση των συμπτωμάτων στο κοινό κρυολόγημα
είναι ευεργετικό για τις καρδιακές παθήσεις,
μειώνει τα οιδήματα,
αποκαθιστά την έλλειψη γεύσης
μειώνει την τάση για εμετό
Οι Ahmad Reza Gohari και Soodabeh Saeidnia έχουν εξετάσει την φυτοχημεία (phytochemistry) των σπόρων του Κούμινον το κύμινον (Cuminum cyminum) και τα πρότυπά του. Έχουν αναφέρει πολλές φαρμακολογικές επιδράσεις όπως αντι-διαβητικές, ανοσολογικές, αντι-επιληπτικές, αντι-καρκινικές (anti-tumour) και αντιμικροβιακές δραστηριότητες. Μια μελέτη από ερευνητές στο Πανεπιστήμιο του Mysore της Ινδίας αναφέρουν τις πιθανές αντι-διαβητικές ιδιότητες του κύμινου.
Jeeraka or cumin and caraway (Cuminum cyminum and Carum carvi)
Ahmad Reza Gohari· Soodabeh Saeidnia. «A Review on Phytochemistry of Cuminum cyminum seeds and its Standards from Field to Market». Pharmacognosy Journal.
Paula Martinac (6 Απριλίου 2011). «Ground Cumin Health Benefits».
ΚANG, N. X., YUAN, R., HUANG, L., LIU, Z., HUANG, D., GAO, H., LIU, Y., XU, Q. M. & YANG, S. 2019. An atypical nitrogen-containing flavonoid in the fruits of cumin (Cuminum cyminum L.) with anti-inflammatory activity. J Agric Food Chem
MOROVATI, A., POURGHASSEM GARGARI, B., SARBAKHSH, P., AZARI, H. & LOTFI-DIZAJI, L. 2019. The effect of cumin supplementation on metabolic profiles in patients with metabolic syndrome: A randomized, triple blind, placebo-controlled clinical trial. Phytother Res, 33, 1182-1190.
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Το κύμινο μπορεί να χρησιμοποιηθεί είτε τριμμένο είτε ολόκληροι οι σπόροι. Βοηθά στο να προστεθεί μια γήινη και μια ζεστή αίσθηση στο φαγητό, καθιστώντας το βασικό σε ορισμένα βραστά και σούπες καθώς και σε καρυκευμένες σάλτσες όπως το τσίλι. Επίσης, χρησιμοποιείται ως συστατικό σε μερικά τουρσιά και γλυκά.
ΣΟΥΤΖΟΥΚΑΚΙΑ ΣΜΥΡΝΕΙΚΑ
½ κιλό κιμάς μοσχαρίσιος ή ανάμεικτος μοσχαρίσιος-αρνίσιος
120-150 gr μπαγιάτικο ψωμί
2-3 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο σπόρους φρεσκοαλεσμένους ή αν δεν έχετε μύλο σκόνη κύμινου
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
½ κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
¼ κούπας κόκκινο κρασί
Λίγο αλεύρι για το τύλιγμα και ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για τη σάλτσα:
750 gr φρέσκια ντομάτα ή 600 gr ντομάτα από κονσέρβα και λίγο πελτέ διαλυμένο σε νερό ή χυμό ντομάτας
3-4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο φρέσκο ή από αυτό που θα τηγανίσουμε τα σουτζουκάκια
Λίγο αλάτι
¼ κούπας κρασί
Τα σουτζουκάκια δεν τα τηγανίζουμε πολύ, ίσα να κάνουν μια κρούστα. Θα μαγειρευτούν μέσα στην σάλτσα. Επίσης μπορούμε να μην τα αλευρώσουμε, απλά να τα πλάθουμε με χέρια βουτηγμένα στο κρασί. Για πιο ελαφρύ αποτέλεσμα, μπορούμε να τα ψήσουμε στο φούρνο και μετά να τα βάλουμε στην σάλτσα ή από την αρχή μέσα στην σάλτσα!
Δεν υπάρχουν προϊόντα.