Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΑΛΑΤΙ-ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΚΥΒΟΙ-ΚΡΕΜΕΣ
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ
ΣΙΝΑΠΟΣΠΟΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΙΤΡΙΝΟΣ,ΒΙΟ,120 ΓΡ
ΣΙΝΑΠΟΣΠΟΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΙΤΡΙΝΟΣ,ΒΙΟ,120 ΓΡ
ΣΙΝΑΠΟΣΠΟΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ,ΒΙΟ,120 ΓΡ
O σιναπόσπορος προέρχεται από το φυτό sinapis alba (το άσπρο), sinapis nigra (το μαύρο) και sinapis arvensis (το άγριο). Το άσπρο σινάπι συναντιέται κυρίως στις ευρωπαϊκές χώρες. Το μαύρο το βρίσκουμε στην Ευρώπη και στην Ασία, αλλά κυρίως στις Μεσογειακές χώρες. Είναι γνωστό επίσης και ως Λαψάνα ή Βρούβα. Χρησιμοποιούνται οι σπόροι (από τους οποίους γίνεται η μουστάρδα) και τα φρέσκα φύλλα του.
ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ-
Είναι πηγή φυτικών ινών, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πρωτεΐνης, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, σεληνίου, ενώ δεν περιέχει βλαβερά λιπαρά.
Οι σπόροι μουστάρδας είναι πλούσιοι σε σελήνιο και μαγνήσιο
Περιορίζουν τα συμπτώματα του άσθματος, του κρυολογήματος και το συνάχι
Έχουν θερμαντικές ικανότητες Όταν εφαρμόζεται στο σώμα, η πάστα από πολτοποιημένους σπόρους μουστάρδας θερμαίνει την περιοχή και βοηθά στη χαλάρωση των μυών, οδηγώντας σε ανακούφιση από τον πόνο.ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε αυτή την περίπτωση αναμειγνύετε την πάστα με ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή ζελέ αλόης, Δεν την απλώνεται απευθείας γιατί υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργήσει ερύθημα
Περιέχουν υψηλά επίπεδα νιασίνης ή βιταμίνης Β3.
Έχουν υψηλή ποσότητα β-καροτένιου
Έχουν μεγάλη περιεκτικότητα σε θείο, το οποίο έχει αντί-μυκητιασικές και αντι-βακτηριακές ιδιότητες
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Εχει άρωμα αρχικά γλυκό και στην συνέχεια καυτερό. Τους σπόρους ολόκληρους τους χρησιμοποιούμε με τα αγγουράκια τουρσί, τις πίκλες, τις μαρινάδες ψαριού ακόμα και σαν καρύκευμα για αλλαντικά.
Δεν υπάρχουν προϊόντα.