ΣΙΝΑΠΟΣΠΟΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ ΚΙΤΡΙΝΟΣ,ΒΙΟ,120 ΓΡ

  

ΣΙΝΑΠΟΣΠΟΡΟΣ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ,ΒΙΟ,120 ΓΡ

O  σιναπόσπορος προέρχεται από το φυτό sinapis alba (το άσπρο), sinapis nigra (το μαύρο) και sinapis arvensis (το άγριο). Το άσπρο σινάπι συναντιέται κυρίως στις ευρωπαϊκές χώρες. Το μαύρο το βρίσκουμε στην Ευρώπη και στην Ασία, αλλά κυρίως στις Μεσογειακές χώρες. Είναι γνωστό επίσης και ως Λαψάνα ή Βρούβα. Χρησιμοποιούνται οι σπόροι (από τους οποίους γίνεται η μουστάρδα) και τα φρέσκα φύλλα του. Ο μαύρος σιναπόσπορος είναι πιο πικάντικος από τον κίτρινο.Το σινάπι είναι γνωστό από την εποχή του Ιπποκράτη. Στο Μεσαίωνα το χρησιμοποιούσαν σαν συντηρητικό των τροφών, γιατί σταματά τη δράση των βακτηριδίων .Το άσπρο σινάπι έχει διεγερτική επίδραση σε όλες τις λειτουργίες του οργανισμού και δίνει μια αίσθηση ευεξίας. Καλό είναι οι υπερτασικοί όμως να το αποφεύγουν Το σινάπι έχει θερμαντικές και αντιβιοτικές ιδιότητες. Με τους σπόρους του φτιάχνονται καταπλάσματα για τους ρευματισμούς, τους μυϊκούς πόνους και τις χιονίστρες, Δρα ως αντιβακτηριδιακό, αντιμυκητιακό, ορεκτικό, άφυσο, καθαρτικό, εφιδρωτικό, χωνευτικό, διουρητικό, εμετικό, αποχρεμπτικό, αλλεργικό, τονωτικό και καυστικό.

ΘΡΕΠΤΙΚΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ- ΠΩΣ ΘΑ ΣΑΣ ΩΦΕΛΗΣΕΙ
Είναι πηγή φυτικών ινών, ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πρωτεΐνης, ασβεστίου, σιδήρου, μαγνησίου, σεληνίου, ενώ δεν περιέχει βλαβερά λιπαρά.
Οι σπόροι μουστάρδας είναι πλούσιοι σε σελήνιο και μαγνήσιο
Περιορίζουν  τα συμπτώματα του άσθματος, του κρυολογήματος και το συνάχι
Έχουν θερμαντικές ικανότητες Όταν εφαρμόζεται στο σώμα, η πάστα από πολτοποιημένους σπόρους μουστάρδας θερμαίνει την περιοχή και βοηθά στη χαλάρωση των μυών, οδηγώντας σε ανακούφιση από τον πόνο.ΠΡΟΣΟΧΗ! Σε αυτή την περίπτωση αναμειγνύετε την πάστα με ελαιόλαδο, αμυγδαλέλαιο ή ζελέ αλόης, Δεν την απλώνεται απευθείας γιατί υπάρχει η πιθανότητα να δημιουργήσει ερύθημα 
Περιέχουν  υψηλά επίπεδα νιασίνης ή βιταμίνης Β3.
Έχουν υψηλή ποσότητα β-καροτένιου
Έχουν  μεγάλη περιεκτικότητα σε θείο, το οποίο έχει αντί-μυκητιασικές και αντι-βακτηριακές ιδιότητες

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Εχει άρωμα αρχικά γλυκό και στην συνέχεια καυτερό. Τους σπόρους ολόκληρους τους χρησιμοποιούμε με τα αγγουράκια τουρσί, τις πίκλες, τις μαρινάδες ψαριού ακόμα και σαν καρύκευμα για αλλαντικά.Την σκόνη μουστάρδας( αλεσμένος σιναπόσπορος) τη χρησιμοποιούμε σκέτη για να μαρινάρουμε κρέας ή σαν βάση για να φτιάξουμε τη γνωστή μουστάρδαΣτη μαγειρική ταιριάζει πολύ στο κρέας, στο ψαρί, στα πουλερικά, στις σάλτσες, και στα μαγειρεμένα λαχανικά.

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα.