ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΒΙΟ,50 ΓΡ

  ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΒΙΟ,50 ΓΡ

Το μαύρο πιπέρι είναι από τα πιο εμπορεύσιμα μπαχαρικά του κόσμου. Είναι ένα από τα πιο κοινά μπαχαρικά που προστέθηκε στην Ευρωπαϊκή κουζίνα και τους απογόνους της. Η πικάντικη γεύση του μαύρου πιπεριού οφείλεται στη χημική ουσία πιπερίνη που δεν πρέπει να συγχέεται με την καψαϊκίνηπου λαμβάνεται από τις σαρκώδεις πιπεριές (Capsicum).

Το μαύρο πιπέρι παράγεται από τους ακόμη πράσινους άγουρους καρπούς του φυτού, οι  οποίοι καρποί μαγειρεύονται λίγο σε ζεστό νερό, τόσο για τον καθαρισμό τους αλλά και για να προετοιμαστούν για τη ξήρανση.Η θερμότητα διαρρηγνύει τα κυτταρικά τοιχώματα της επιταχύνοντας τη χημική διεργασία του μαυρίσματος των ενζύμων κατά τη διάρκεια της ξήρανσης. Οι καρποί αποξηραίνονται στον ήλιο ή μηχανικά, για αρκετές ημέρες, κατά τις οποίες το πιπέρι συρρικνώνεται και σκουραίνει με μια λεπτή, ζαρωμένη μαύρη στρώση Μόλις στεγνώσει, το μπαχαρικό ονομάζεται μαύρος πιπερόκοκκος

Το μαύρο πιπέρι κατάγεται από την Ινδία και χρησιμοποιούνται αρχικά κατά κόρον στην Ινδική, Κινεζική και Ιαπωνική κουζίνα και σήμερα σε όλο τον κόσμο, για να νοστιμίσει τα φαγητά και να τους δώσει πικάντικη γεύση. Επίσης, το μαύρο πιπέρι έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. κάνει το σώμα μας να ιδρώνει και έτσι το απαλλάσσει από βλαβερές τοξίνες. Αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά μαγειρέματος, και όχι τυχαία, αφού το πιπέρι, όπως και το αλάτι, κατέχει εξέχουσα θέση στις κουζίνες όλου του κόσμου, λόγω της ιδιαίτερης νοστιμιάς που δίνει στα φαγητά

ΠΩΣ ΣΑΣ ΩΦΕΛΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ
Βελτιώνει την πέψη
Αυξάνει την βιοδιαθεσιμότητα και την απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών της τροφής.
Έχει φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες , που μπορούν να σας βοηθήσουν στον καθαρισμό του αναπνευστικού συστήματος.Ιδανικό για το κρυολόγημα και την μπουκωμένη μύτη
Η πιπερίνη είναι ένα ενεργό συστατικό του πιπεριού έχει αποδειχτεί πως αναστέλλει τη φλεγμονή καθώς ενεργοποιεί την ιντερλευκίνη 6 και την προσταγλανδίνη. Μειώνοντας την φλεγμονή μειώνει και τον πόνο κυρίως στις αρθρώσεις
Ευνοεί την διαδικασία αποτοξίνωσης κυρίως μέσα από τον μηχανισμό της θερμογένεσης και της εφίδρωσης  

 

Το πιπέρι χάνει τη γεύση και το άρωμά του, όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο. Γι’ αυτό η αεροστεγής αποθήκευση βοηθά στη διατήρηση της γεύσης του και της έντασής της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακόμα, η γεύση του πιπεριού επηρεάζεται από το φως. Έτσι το αποθηκεύουμε σε σκοτεινά μέρη, π.χ. σε ντουλάπι. Και πάντα θεωρείται πιο ενδεδειγμένη η χρήση ολόκληρων κόκκων πιπεριών, κυρίως όταν αγοράζετε μεγαλύτερη ποσότητα, καθώς οι αρωματικές ιδιότητες του τριμμένου πιπεριού εξατμίζονται πιο γρήγορα. Με τη χρήση ενός μύλου, απολαμβάνουμε φρεσκοτριμμένο πιπεράκι στο πιάτο μας με όλη την ένταση και το άρωμά του.

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα.