Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΑΛΑΤΙ-ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΚΥΒΟΙ-ΚΡΕΜΕΣ
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ
ΣΚΟΡΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ,50 ΓΡ
ΣΚΟΡΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ,50 ΓΡ
ΣΚΟΡΔΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ,50 ΓΡ
Το σκόρδο αρτύζει όλα –σχεδόν- τα ψητά και μαγειρευτά κρέατα και πουλερικά, τα λαδερά μας, τις πάσης φύσεως σάλτσες, τα πέστο, τις σως της σαλάτας, τα σουτζουκάκια, το ιμάμ μπαϊλντί, τις φακές, τις γαρίδες κι όλα σχεδόν τα θαλασσινά. ΌΛΑ ΟΣΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!
Εκτός από τη φυσική του μορφή, στο εμπόριο μπορείς να βρεις κι αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη, ή φλέικς
ΤΡΙΜΜΕΝΟ ΣΚΟΡΔΟ
Το σκόρδο τριμμένο σε powder (πούδρα) χρησιμοποιείται σχεδόν σε όλες τις εφαρμογές μαγειρικής για να δώσει με την δυνατή του γεύση νοστιμιά και πικάντικη αψάδα.Ανάλογα με την δοσολογία που θα χρησιμοποιηθεί το σκόρδο έχει την ικανότητα να αναδείξει με ξεχωριστή ισορροπία και τα άλλα συστατικά του πιάτου.Τό σκόρδο σε μορφή πούδρας είναι λίγο πιο ήπιο και περισσότερο εύπεπτο.
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ. Να το φυλάτε σε καλά κλεισμένο βαζάκι και να είναι μακριά από υγρασία
Το σκόρδο έχει εκπληκτική φήμη στην Παραδοσιακή Ιατρική
Ο θρύλος του για τις θεραπευτικές του ιδιότητες έχει περάσει από γενιά σε γενιά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου είναι πολλές όσο και οι παραδοσιακές θεωρίες. Η εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη του Μέριλαντ περιέχει περίπου 125 επιστημονικές εκθέσεις σχετικές με το σκόρδο, δημοσιευμένες από το 1983. Μελέτες πάνω στο σκόρδο αποκαλύπτουν την ύπαρξη συστατικών που φαίνεται πως καθυστερούν τις καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά, τον καρκίνο και μία τεράστια γκάμα λοιμώξεων. ο σκόρδο μπορεί να τρώγεται ωμό για να σκοτώνει τα βακτήρια, να βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και να προλαμβάνει, ίσως και τον καρκίνο. Κατά το μαγείρεμα, το σκόρδο παύει να είναι μικροβιοκτόνο επειδή καταστρέφεται πλήρως η αλλισίνη. Ωστόσο δεν χάνει όλες τις θεραπευτικές του ιδιότητες και μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη, να διατηρεί το αίμα αραιό και να λειτουργεί ως αποσυμφορητικό, ως αντιβηχικό, ως ρυθμιστής βλεννών και ως προληπτικό της βρογχίτιδας. Το καλύτερο είναι να τρώγεται και με τους δύο τρόπους, και ωμό και μαγειρεμένο
https://el.wikipedia.org
Ellmore GS, Milano E, Feldberg RS. Navigating the clove: mapping bioactive compounds in garlic (Allium sativum). Presentation at the American Herbal Products Association International Garlic Symposium. July 31, 2000
Δεν υπάρχουν προϊόντα.