ΚΑΡΡΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟ(KLASSISCH) ΒΙΟ, 50 ΓΡ

  

ΚΑΡΡΥ ΚΛΑΣΣΙΚΟ(KLASSISCH) ΒΙΟ, 50 ΓΡ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:κόλιαντρο*κουρκουμάς*κύμινο*σκορδο*κρεμμύδι*τριγωνέλλα*τζίντζερ*

 

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Μπορούμε το κάρυ να το χρησιμοποιήσουμε σε φαγητά με κρέας, σε ρύζι, ρυζότο, σε σάλτσες με ντομάτα. Όμως η πιο συνηθισμένη του χρήση είανι για πιάτα με ρύζι και με κοτόπουλο
Κάθε οικογένεια στην Ινδία παρασκευάζει το δικό της μείγμα μπαχαρικών και λαχανικών κάρι. Επειδή χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά (σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά, πιπεριές κ.λ.π.), αυτό που προκύπτει είναι μια πάστα, μορφή στην οποία βρίσκουμε το κάρι στη χώρα μας σε ορισμένα μπαχαράδικα, έθνικ μαγαζιά και στο τμήμα με εξωτικά προϊόντα ορισμένων σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε σκόνη, που υπάρχει σε όλα τα μπαχαράδικα και στα σούπερ μάρκετ. Τα χρώματα παίζουν ρόλο στην καυστικότητα του μπαχαρικού: το πράσινο είναι συνήθως καυτερό, το κόκκινο γλυκίζον, το κίτρινο κάρι συνήθως ήπιο, αλλά και καυτερό. Επιλέγουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.
Η αναλογία του πιπεριού καθορίζει και την κατηγορία στην οποία κατατάσσεται το κάρυ: απαλό, μέτριο και καυτερό. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε έτοιμα μείγματα κάρυ σε πολύ μεγάλη ποικιλία. 

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα.