ΚΑΡΡΥ ΚΑΥΤΕΡΟ ΒΙΟ,50 ΓΡ

  

ΚΑΡΡΥ ΚΑΥΤΕΡΟ ΒΙΟ,50 ΓΡ

ΓΕΥΣΗ ΕΝΤΟΝΗ ΠΙΚΑΝΤΙΚΗ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:κουρκουμάς*κόλιαντρο*τριγωνέλλα*καυτερή πιπεριά*σπόροι μουστάρδας*μάραθος*βασιλικός*σκόρδο*ρίγανη*δενδρολίβανο*θυμάρι*κύμινο*

Το Κάρυ (σκόνη) είναι ένα μείγμα μπαχαρικών με πολύ διαφορετική σύνθεση, βασιζόμενο στην κουζίνα της Νότιας Ασίας. Συνηθισμένα συστατικά του είναι :πιπερόριζα, σκόρδο, πιπέρι, κουρκουμά, κόλιανδρο, σπόρους κύμινο, μαύρο πιπέρι, φύλλα κάρυ, σπόρους μουστάρδας, κανέλα, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, φύλλα δάφνης και άλλα μπαχαρικά που φτάνουν μέχρι τα 40 .Κάθε οικογένεια στην Ινδία παρασκευάζει το δικό της μείγμα μπαχαρικών και λαχανικών κάρι. Επειδή χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά (σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά, πιπεριές κ.λ.π.), αυτό που προκύπτει είναι μια πάστα, μορφή στην οποία βρίσκουμε το κάρι στη χώρα μας σε ορισμένα μπαχαράδικα, έθνικ μαγαζιά και στο τμήμα με εξωτικά προϊόντα ορισμένων σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε σκόνη, που υπάρχει σε όλα τα μπαχαράδικα και στα σούπερ μάρκετ.
Οι περισσότερες συνταγές σκόνης κάρυ περιλαμβάνουν κόλιανδρο, κιτρινόριζα, κύμινο, τριγωνέλλα και πιπεριές τσίλι στα μείγματά τους
Σε κάθε συνταγή εταιρειών που παρασκευάζουν κάρρυ τα συστατικά είναι διαφορετικά, και συνήθως δεν αναγράφονται και όλα λόγω ανταγωνισμο
Πάντως, το βασικό συστατικό των μειγμάτων κάρρυ είναι σχεδόν πάντα ο κουρκουμάς(κιτρινόριζα.
Η σκόνη κάρυ μπορεί να ποικίλει από γλυκιά μέχρι καυτερή, ανάλογα με την ποσότητα τσίλι και πιπεριού που χρησιμοποιείται για το μείγμα. Η σκόνη κάρυ είναι μια δυτική εφεύρεση του 18ου αιώνα, που δημιουργήθηκε ως μια προσπάθεια μίμησης των γεύσεων και των αρωμάτων της Ινδίας, όπου τα μπαχαρικά καλλιεργήθηκαν

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Μπορούμε το κάρυ να το χρησιμοποιήσουμε σε φαγητά με κρέας, σε ρύζι, ρυζότο, σε σάλτσες με ντομάτα. Όμως η πιο συνηθισμένη του χρήση είανι για πιάτα με ρύζι και με κοτόπουλο
Κάθε οικογένεια στην Ινδία παρασκευάζει το δικό της μείγμα μπαχαρικών και λαχανικών κάρι. Επειδή χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά (σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά, πιπεριές κ.λ.π.), αυτό που προκύπτει είναι μια πάστα, μορφή στην οποία βρίσκουμε το κάρι στη χώρα μας σε ορισμένα μπαχαράδικα, έθνικ μαγαζιά και στο τμήμα με εξωτικά προϊόντα ορισμένων σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε σκόνη, που υπάρχει σε όλα τα μπαχαράδικα και στα σούπερ μάρκετ. Τα χρώματα παίζουν ρόλο στην καυστικότητα του μπαχαρικού: το πράσινο είναι συνήθως καυτερό, το κόκκινο γλυκίζον, το κίτρινο κάρι συνήθως ήπιο, αλλά και καυτερό. Επιλέγουμε σύμφωνα με τα γούστα μας.
Η αναλογία του πιπεριού καθορίζει και την κατηγορία στην οποία κατατάσσεται το κάρυ: απαλό, μέτριο και καυτερό. Στην αγορά μπορείτε να βρείτε έτοιμα μείγματα κάρυ σε πολύ μεγάλη ποικιλία. 

Δεν υπάρχουν προϊόντα.