ΚΑΡΡΥ ΒΙΟ, 30 ΓΡ

 

ΚΑΡΡΥ ΒΙΟ, 30 ΓΡ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:κόλιαντρο*κουρκουμάς*ρυζάλευρο*κύμινο*τζίντζερ*γαρύφαλλο*μοσχοσίταρο*

Το Κάρυ (σκόνη) είναι ένα μείγμα μπαχαρικών με πολύ διαφορετική σύνθεση, βασιζόμενο στην κουζίνα της Νότιας Ασίας. Συνηθισμένα συστατικά του είναι :πιπερόριζα, σκόρδο, πιπέρι, κουρκουμά, κόλιανδρο, σπόρους κύμινο, μαύρο πιπέρι, φύλλα κάρυ, σπόρους μουστάρδας, κανέλα, κάρδαμο, μοσχοκάρυδο, φύλλα δάφνης και άλλα μπαχαρικά που φτάνουν μέχρι τα 40 .Κάθε οικογένεια στην Ινδία παρασκευάζει το δικό της μείγμα μπαχαρικών και λαχανικών κάρι. Επειδή χρησιμοποιούν φρέσκα υλικά (σκόρδο, τζίντζερ, κουρκουμά, πιπεριές κ.λ.π.), αυτό που προκύπτει είναι μια πάστα, μορφή στην οποία βρίσκουμε το κάρι στη χώρα μας σε ορισμένα μπαχαράδικα, έθνικ μαγαζιά και στο τμήμα με εξωτικά προϊόντα ορισμένων σούπερ μάρκετ. Διαφορετικά, χρησιμοποιούμε σκόνη, που υπάρχει σε όλα τα μπαχαράδικα και στα σούπερ μάρκετ.
Οι περισσότερες συνταγές σκόνης κάρυ περιλαμβάνουν κόλιανδρο, κιτρινόριζα, κύμινο, τριγωνέλλα και πιπεριές τσίλι στα μείγματά τους
Σε κάθε συνταγή εταιρειών που παρασκευάζουν κάρρυ τα συστατικά είναι διαφορετικά, και συνήθως δεν αναγράφονται και όλα λόγω ανταγωνισμο
Πάντως, το βασικό συστατικό των μειγμάτων κάρρυ είναι σχεδόν πάντα ο κουρκουμάς(κιτρινόριζα)

Δεν υπάρχουν προϊόντα.