ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ, 100 ΓΡ

 

ΚΟΥΡΚΟΥΜΑΣ ΣΚΟΝΗ ΒΙΟ, 100 ΓΡ

Ο κουρκουμάς «ανακαλύφθηκε» από τον Μάρκο Πόλο στο ταξίδι του στην Κίνα το 1280, από τότε έχει χαιρετιστεί ως σαφράν του φτωχού. Ωστόσο, το μόνο  κοινό  που έχουν τα δυο αυτά μπαχαρικά είναι το φωτεινό χρώμα τους.

Μπαχαρικό που έχει απασχολήσει την επιστημονική κοινότητα και στον οποίο αποδίδονται πολλές ευεργετικές ιδιότητες στην υγεία μας. Είναι ένα από τα πλέον διαδεδομένα μπαχαρικά στις ασιατικές κουζίνες και ένα από τα πιο ενδιαφέροντα συστατικά από διατροφικής σκοπιάς.

Προέρχεται από το φυτό Curcuma longa ή κιτρινόριζα (ένα φυτό συγγενές του τζίντζερ) και παράγεται με αποξήρανση και άλεση των ριζωμάτων της. Ο κουρκουμάς αποτελεί βασικό συστατικό της ινδικής κουζίνας (είναι συστατικό και του κάρυ) αλλά και άλλων κουζινών της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής. Χρησιμοποιείται επιπλέον στη μουστάρδα και στο χρωματισμό κάποιων βουτύρων και τυριών. Ως πρόσθετο τροφίμων έχει τον κωδικό Ε100

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα.