Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΑΛΑΤΙ-ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΚΥΒΟΙ-ΚΡΕΜΕΣ
ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ & ΚΑΡΥΚΕΥΜΑΤΑ
ΡΙΓΑΝΗ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΒΙΟ, 60 ΓΡ
ΡΙΓΑΝΗ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΒΙΟ, 60 ΓΡ
ΡΙΓΑΝΗ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ΕΛΑΤΕΙΑΣ ΒΙΟ, 60 ΓΡ
AΠΟ ΤΟΝ ΠΑΡΑΓΩΓΟ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΗ ΡΙΓΑΝΗ ΠΑΝΤΑ ΦΡΕΣΚΟΤΡΙΜΜΕΝΗ
Η ρίγανη είναι στην κορυφή της μεσογειακής διατροφής, είναι το έμβλημα της ελληνικής και γενικότερα της μεσογειακής κουζίνας.
Η Ελληνική ρίγανη (Greek Oregano) είναι φυτό πολυετές και ποώδες η ποιότητά της θεωρείται από τις καλύτερες παγκοσμίως. την Ελλάδα η ρίγανη είναι αυτοφυής και βρίσκεται σε ορεινές και βραχώδεις περιοχές.
Ρίγανη: Οφέλη
Η ρίγανη χρησιμοποιείτο στην βοτανοθεραπεία ακόμα και από τους Αρχαίους Έλληνες. Ο Ιπποκράτης την χρησιμοποιούσε ως αντισηπτικό.
Οι χημικές ουσίες που δίνουν στην ρίγανη την μοναδική και ευχάριστη μυρωδιά της είναι οι θυμόλη, πινένιο, λιμονένιο, καρβακρόλη, οκιμένιο και καρυοφυλλένιο. Πιστεύεται ότι περιέχει ισχυρά αντιοξειδωτικά και ότι έχει αντιβακτηριακές ιδιότητες.
Η ρίγανη έχει και πάρα πολλές φαρμακευτικές ιδιότητες, με κυριότερη (γνωστή φαρμακευτικά) δραστική ουσία την καρβακρόλη.
ΡΙΓΑΝΗ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Στην Ελλάδα την χρησιμοποιούμε κυρίως αποξηραμένη. Έχει πικάντικη γεύση και συνδυάζεται τέλεια με το ελαιόλαδο και το λεμόνι. Πολλά φαγητά στην Κρήτη και στην Ελλάδα σερβίρονται ή ψήνονται με την λιτή αυτή σάλτσα (λάδι, ρίγανη, λεμόνι), όπως το κατσίκι λαδορίγανη, οι πατάτες, το συκώτι, το ψάρι, ακόμα και τα φρέσκα βραστά κολοκύθια και πολλά άλλα φαγητά. Η ρίγανη σε πολλά νησιά των Κυκλάδων αλλά και των Δωδεκανήσων προστίθενται μέσα σε κοιλιές ψαριών που ψήνονται στην σχάρα για να αρωματίζει. Ταιριάζει σχεδόν με όλα τα φαγητά, με σούπες, πατάτες, ομελέτες, κρέατα, ψάρια, φασόλια, ζυμαρικά, λαχανικά, φαγητά που περιέχουν ντομάτα, ταιριάζει επίσης πολύ στις πίτσες αλλά και σε διαφόρων είδους ψωμιά. Συνδυάζεται ωραία με βασιλικό και άλλα βότανα.
Στην γεύση και στο άρωμα μοιάζει με το θυμάρι και την μαντζουράνα.
Δεν υπάρχουν προϊόντα.