ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ(ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ), 10 ΓΡ

 

ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ ΦΥΛΛΑ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΑ(ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ), 10 ΓΡ

ΕΣΤΡΑΓΚΟΝ[ ταραγκόν, δρακόντι ή τραχούρι, η Αρτεμισία η Δρακόντειος (Αrtemisia dracunculus)]

Το εστραγκόν θεωρείται ένα από τα πλέον χρήσιμα βότανα στη μαγειρική και παίζει πρωτεύοντα ρόλο στη γαλλική κουζίνα. Έχει έντονο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση που μοιάζει κάπως με το γλυκάνισο Υπάρχουν δύο ποικιλίες του βοτάνου, το ρωσικό και το γαλλικό. Το ρωσικό, με καταγωγή από την Σιβηρία, θεωρείται το αρχικό φυτό από το οποίο προήλθε η γαλλική ποικιλία. Το άρωμα του ρωσικού υστερεί σε οξύτητα σε σχέση με το γαλλικό που θεωρείται γενικά ανώτερο. Η γεύση του θυμίζει το γλυκάνισο λόγω της κοινής τους ουσίας της ανηθόλης
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ 
Τα βασικά του συστατικά είναι τα φλαβονοειδή και οι τανίνες . Τα φύλλα του περιέχουν ιώδιο, κάλιο και βιταμίνες Α και C. 
ΠΩΣ ΣΑΣ ΩΦΕΛΕΙ

βοηθά σε φουσκώματα και δυσπεψία, σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου, φούσκωμα,

Βοηθά στον πονόδοντο

Είναι ήπιο ηρεμιστικό

Δρα ως χωνευτικό

Λειτουργεί ως ορεκτικό βότανο που ανοίγει την όρεξη – αντιμετώπιση της ανορεξία
Η ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ ΤΟΥ ΧΡΗΣΗ

Έχει πολλές εφαρμογές στη μαγειρική εμπλουτίζοντας γευστικά σάλτσες κρεατικών και ψαριών, βρασμένα λαχανικά, μαγιονέζες, πράσινες σαλάτες, ακόμα και παγωτά ή φρουτοσαλάτες. Προσθέστε το προς το τέλος στο φαγητό γιατί το παρατεταμένο μαγείρεμα του προσδίδει πικρή γεύση και χάνεται το άρωμά του. Το εστραγκόν δεν ταιριάζει με άλλα μυρωδικά με μόνη ίσως εξαίρεση το λεμόνι και τα μικρά κρεμμυδάκια. Είναι από τα καλύτερα αρωματικά ξυδιού και μουστάρδας. Ταιριάζει ιδιαίτερα με τα θαλασσινά και τα ψάρια, καθώς και με το κοτόπουλο. Αρωματίζει επίσης ωραία τα αυγά, τις κρεμώδεις σάλτσες, αλλά και τα μανιτάρια

Δεν υπάρχουν προϊόντα.