ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ(ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ),20 ΓΡ

  

ΓΑΡΥΦΑΛΛΟ ΤΡΙΜΜΕΝΟ(ΣΥΜΒΑΤΙΚΟ),20 ΓΡ

(Syzygium aromaticum)  Το γαρύφαλλο (ή γαρίφαλο) είναι ο αρωματικός ανθοφόρος οφθαλμός (μπουμπούκι) του δέντρου Συζύγιον το αρωματικόν . Γνωστό και με τα ονόματα μοσχοκάρφι ή καρυόφυλλο ή γαρόφαλο ή καραφίλι

Τα γαρύφαλλα χρησιμοποιούνται στην κουζίνα της Ασίας, Αφρικής, Εγγύς και Μέσης Ανατολής, προσδίδοντας γεύση στα κρέατα, κάρυ και μαρινάδες καθώς και στα φρούτα όπως μήλα, αχλάδια Το γαρύφαλλο μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει αρωματικά και γευστικά χαρακτηριστικά στα ζεστά ροφήματα, συχνά σε συνδυασμό με άλλα συστατικά όπως λεμόνι και ζάχαρη. Το γαρύφαλλο μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως συστατικό του μπαχαράτ.
Ιδανικό καρύκευμα για κόκκινες σάλτσες, καθώς και για αρωματισμό γλυκών ταψιού( το βάζουμε πάντα στον μπακλαβά) και για τα γλυκά του κουταλιού.

Δεν υπάρχουν προϊόντα.