ΜΑΥΡΟ ΚΥΜΙΝΟ ΣΠΟΡΟΣ,ΒΙΟ, 50gr

 

ΜΑΥΡΟ ΚΥΜΙΝΟ ΣΠΟΡΟΙ, ΒΙΟ, 50 ΓΡ

Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΚΟΥΖΙΝΑ
Μικρές ποσότητες των σπόρων καταναλώνονται ως αρωματικό καρύκευμα σε πιάτα με ρύζι και γλυκίσματα.Το μαύρο κύμινο δεν έχει καθόλου μυρωδιά, και αναπτύσσει το άρωμα του όταν αλέθεται, ή μασιέται. Η μυρωδιά του μοιάζει με της μαντζουράνας και η γεύση του είναι ελαφρώς πικρή. Οι σπόροι του μαύρου κύμινου είναι μικροί.Το μαύρο κύμινο χρησιμοποιείται και στη μαγειρική. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τους σπόρους ολόκληρους ή αλεσμένους σε φαγητά κατσαρόλας ή μόνον τους σπόρους όταν ψήνετε ψωμί. Προσθέστε το σε γιαούρτι, πράσινες σαλάτες, smoothies, μπάρες δημητριακών, σπιτικό ψωμί και όπου αλλού σας ταιριάζει γευστικά
Μπορείτε να τους ανακατέψετε με μέλι ή να τους πασπαλίσετε σε σαλάτες. Είναι μια συμπαθητική προσθήκη σε σάλτσες για σαλάτες, τουρσί, αρνί πουλερικά, ακόμα και για τηγανητά πιάτα, ειδικά όταν συνδυάζονται με λεμόνι, τσίλι, σκόρδο, τζίντζερ, κόλιαντρο, και ταχίνι.
Οι σπόροι του Μαύρου Κύμινου όταν αναμιγνύονται με μέλι και σκόρδο είναι εξαιρετικό τονωτικό για άτομα με άσθμα ή βήχα, καθώς και εκείνους που θέλουν να ενισχύσουν την άμυνα του οργανισμού τους κατά τη διάρκεια γρίπης ή κρυολογήματος

ΝΤΟΜΑΤΟΨΩΜΟ ΜΕ ΜΑΥΡΟ ΚΥΜΙΝΟ
150γρ. αλεύρι  μαλακό, 4 αυγά ολόκληρα κτυπημένα,  4 κ.σ. ελαιόλαδο,  100γρ. φέτα τριμμένη , 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ , 100γρ. λιαστή ντομάτα  ελαφρά πατημένη με το πηρούνι ,1 κ.γ. μαύρο κύμινο,  λίγο αλάτι, λίγο πιπέρι
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί, ώσπου να σχηματιστεί μια ζύμη ελαφρώς υγρή. Σε μακρόστενη φόρμα του κέικ στρώνουμε λαδόκολλα, έτσι ώστε να καλύπτει και τα τοιχώματα. Ρίχνουμε τη ζύμη μέσα. Αφήνουμε τη ζύμη να ξεκουραστεί για μισή ώρα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170οC. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσει. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε.

ΤΣΑΙ ΜΑΥΡΟΥ ΚΥΜΙΝΟΥ
Απολαύστε ένα τσάι από σπόρους μαύρου κύμινου. Βάλτε 1 κουταλάκι του γλυκού μαύρο κύμινο σε ένα ποτήρι βρασμένο νερό, σκεπάστε με ένα πιατάκι για 10 λεπτά, σουρώστε το και πιείτε το.

Δεν υπάρχουν προϊόντα.