Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΑΛΑΤΙ-ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΚΥΒΟΙ-ΚΡΕΜΕΣ
ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΟΙ ,ΒΙΟ, 50gr
ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΟΙ ,ΒΙΟ, 50gr
ΠΙΠΕΡΙ ΜΑΥΡΟ ΚΟΚΚΟΙ ,ΒΙΟ, 50gr
Το μαύρο πιπέρι είναι από τα πιο εμπορεύσιμα μπαχαρικά του κόσμου. Είναι ένα από τα πιο κοινά μπαχαρικά που προστέθηκε στην Ευρωπαϊκή κουζίνα και τους απογόνους της. Η πικάντικη γεύση του μαύρου πιπεριού οφείλεται στη χημική ουσία πιπερίνη που δεν πρέπει να συγχέεται με την καψαϊκίνηπου λαμβάνεται από τις σαρκώδεις πιπεριές (Capsicum).
Το μαύρο πιπέρι παράγεται από τους ακόμη πράσινους άγουρους καρπούς του φυτού, οι οποίοι καρποί μαγειρεύονται λίγο σε ζεστό νερό, τόσο για τον καθαρισμό τους αλλά και για να προετοιμαστούν για τη ξήρανση.Η θερμότητα διαρρηγνύει τα κυτταρικά τοιχώματα της επιταχύνοντας τη χημική διεργασία του μαυρίσματος των ενζύμων κατά τη διάρκεια της ξήρανσης. Οι καρποί αποξηραίνονται στον ήλιο ή μηχανικά, για αρκετές ημέρες, κατά τις οποίες το πιπέρι συρρικνώνεται και σκουραίνει με μια λεπτή, ζαρωμένη μαύρη στρώση Μόλις στεγνώσει, το μπαχαρικό ονομάζεται μαύρος πιπερόκοκκος
Το μαύρο πιπέρι κατάγεται από την Ινδία και χρησιμοποιούνται αρχικά κατά κόρον στην Ινδική, Κινεζική και Ιαπωνική κουζίνα και σήμερα σε όλο τον κόσμο, για να νοστιμίσει τα φαγητά και να τους δώσει πικάντικη γεύση. Επίσης, το μαύρο πιπέρι έχει σημαντικά οφέλη για την υγεία μας. κάνει το σώμα μας να ιδρώνει και έτσι το απαλλάσσει από βλαβερές τοξίνες. Αποτελεί ένα από τα βασικότερα συστατικά μαγειρέματος, και όχι τυχαία, αφού το πιπέρι, όπως και το αλάτι, κατέχει εξέχουσα θέση στις κουζίνες όλου του κόσμου, λόγω της ιδιαίτερης νοστιμιάς που δίνει στα φαγητά
ΠΩΣ ΣΑΣ ΩΦΕΛΕΙ Η ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗ ΜΑΥΡΟΥ ΠΙΠΕΡΙΟΥ
Βελτιώνει την πέψη
Αυξάνει την βιοδιαθεσιμότητα και την απορρόφηση όλων των θρεπτικών συστατικών της τροφής.
Έχει φυσικές αντιμικροβιακές ιδιότητες , που μπορούν να σας βοηθήσουν στον καθαρισμό του αναπνευστικού συστήματος.Ιδανικό για το κρυολόγημα και την μπουκωμένη μύτη
Η πιπερίνη είναι ένα ενεργό συστατικό του πιπεριού έχει αποδειχτεί πως αναστέλλει τη φλεγμονή καθώς ενεργοποιεί την ιντερλευκίνη 6 και την προσταγλανδίνη. Μειώνοντας την φλεγμονή μειώνει και τον πόνο κυρίως στις αρθρώσεις
Ευνοεί την διαδικασία αποτοξίνωσης κυρίως μέσα από τον μηχανισμό της θερμογένεσης και της εφίδρωσης
ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΧΡΗΣΗΣ :Το πιπέρι χάνει τη γεύση και το άρωμά του, όταν έρχεται σε επαφή με το οξυγόνο. Γι’ αυτό η αεροστεγής αποθήκευση βοηθά στη διατήρηση της γεύσης του και της έντασής της για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ακόμα, η γεύση του πιπεριού επηρεάζεται από το φως. Έτσι το αποθηκεύουμε σε σκοτεινά μέρη, π.χ. σε ντουλάπι. Και πάντα θεωρείται πιο ενδεδειγμένη η χρήση ολόκληρων κόκκων πιπεριών, κυρίως όταν αγοράζετε μεγαλύτερη ποσότητα, καθώς οι αρωματικές ιδιότητες του τριμμένου πιπεριού εξατμίζονται πιο γρήγορα. Με τη χρήση ενός μύλου, απολαμβάνουμε φρεσκοτριμμένο πιπεράκι στο πιάτο μας με όλη την ένταση και το άρωμά του.
ΤΑ ΠΙΠΕΡΙΑ
Στην πραγματικότητα τα περισσότερα από τα είδη πιπεριού έχουν διαφορές μόνο όσον αφορά τον τρόπο παρασκευής τους αλλά η «καταγωγή» τους είναι κοινή.
Η διαφορά στο χρώμα οφείλεται στους διαφορετικούς χρόνους συγκομιδής και στην κατεργασία στην οποία υποβάλλονται οι κόκκοι.
Το συγκεκριμένο φυτό αναπτύσσεται κατά βάση σε ζεστά και τροπικά κλίματα και αρχίζει να παράγει καρπούς τα καλοκαίρια. Ανθίζουν πάνω του κάποια κίτρινα και πράσινα μπουκετάκια και κάποιους σφαιρικούς καρπούς που γίνονται κόκκινοι όταν ωριμάζουν. Κάθε καρπός από αυτούς γίνεται μαύρος έπειτα από τρεις μέρες ξήρανσης.
Όπως εύκολα γίνεται κατανοητό, από τα πράσινα μπουκετάκια προκύπτει το πράσινο πιπέρι ενώ ανάλογα με το πότε θα χρησιμοποιηθεί ο καρπός του συγκεκριμένου φυτού, έχουμε το κόκκινο και το μαύρο πιπέρι. Από τον συγκεκριμένο καρπό προέρχεται και το άσπρο πιπέρι. Αν κοπεί στις ώριμες μέρες του, όταν δηλαδή είναι κόκκινος και αφαιρεθεί το εξωτερικό του περίβλημα θα δούμε ένα λευκό κέντρο στο εσωτερικό του, το οποίο αν αλέσουμε έχουμε το λευκό πιπέρι.
Όλα τα πιπέρια ανήκουν στην οικογένεια του φυτού “Piper Nigrum L-vine”. Σ’ αυτή την οικογένεια ανήκει:το μαύρο πιπέρι (οι καρποί μαζεύονται λίγο πριν ωριμάσουν και απλώνονται στον ήλιο για να ξεραθούν),το άσπρο πιπέρι (οι καρποί του μαζεύονται αφού ωριμάσουν και μουσκεύονται για μερικές μέρες, ώστε να ξεφλουδιστούν και έπειτα ξεραίνονται), καθώς καιτο πράσινο πιπέρι (οι καρποί του μαζεύονται πολύ πριν ωριμάσουν και απλώνονται στον ήλιο για να ξεραθούν).
Οι πιπερόκοκκοι και το τριμμένο πιπέρι που προέρχεται από αυτούς μπορεί να περιγραφούν απλά ως πιπέρι ή ακριβέστερα ως
μαύρο πιπέρι (μαγειρεμένοι και αποξηραμένοι ελαφρώς άγουροι καρποί),
πράσινο πιπέρι (αποξηραμένοι πολύ άγουροι καρποί) ή κοινώς πρασινοπίπερο
άσπρο πιπέρι ή λευκό πιπέρι ή κοινώς είτε ασπροπίπερο είτε λευκοπίπερο σπόροι ώριμων καρπών)
Δεν υπάρχουν προϊόντα.