ΣΚΟΡΔΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΣΕ ΝΙΦΑΔΕΣ,ΒΙΟ, 50gr

  ΣΚΟΡΔΟ ΑΠΟΞΗΡΑΜΕΝΟ ΣΕ ΝΙΦΑΔΕΣ,ΒΙΟ,  50gr

Το σκόρδο αρτύζει όλα –σχεδόν- τα ψητά και μαγειρευτά κρέατα και πουλερικά, τα λαδερά μας, τις πάσης φύσεως σάλτσες, τα πέστο, τις σως της σαλάτας, τα σουτζουκάκια, το ιμάμ μπαϊλντί, τις φακές, τις γαρίδες κι όλα σχεδόν τα θαλασσινά. ΌΛΑ ΟΣΑ ΜΑΓΕΙΡΕΥΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ! Έχει έντονη οσμή και χαρακτηριστική καυστική γεύση που οφείλεται σε αιθέρια έλαια πλούσια σε θειούχες ενώσεις όπως η αλλιίνη, η αλλισίνη και το αχοένιο.
Εκτός από τη φυσική του μορφή, στο εμπόριο μπορείς να βρεις κι αποξηραμένο σκόρδο σε σκόνη, ή φλέικς

ΝΙΦΑΔΕΣ ΣΚΟΡΔΟΥ

Όταν θέλετε να έχετε πάντα σκόρδο για την μαγειρική σας στο σπίτι, οι νιφάδες σκόρδου είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να προσθέσετε την νοστιμιά του σε συνταγές χωρίς να χρειάζεται να περάσετε από τη διαδικασία καθαρισμού και κοπής γαρίφαλων των βολβών Αυτές οι νιφάδες είναι απλά αφυδατωμένα κομμάτια σκόρδου που μπορούν να αποθηκευτούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα και να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα είδη τροφίμων.
Η διαδικασία δημιουργίας νιφάδων σκόρδου είναι απλή. Οι βολβοί σκόρδου χωρίζονται σε σκελίδες και απογυμνώνονται από τα εξωτερικά στρώματα. Στη συνέχεια τεμαχίζονται σε λίγο ή πολύ ομοιόμορφα κομμάτια, τοποθετούνται σε δίσκους και διέρχονται μια διαδικασία αφυδάτωσης για να εξαχθεί το υγρό περιεχόμενο από αυτά. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ξήρανσης, το σκόρδο περιστρέφεται μέσω πλέγματος που βοηθά στη δημιουργία των επιθυμητών μεγεθών νιφάδων. Το τελικό αποτέλεσμα είναι έτοιμο για συσκευασία και πώληση
Καθώς οι νιφάδες απορροφούν μερικούς από τους χυμούς ή τα υγρά κατά τη διαδικασία μαγειρέματος, απελευθερώνουν τη γεύση του σκόρδου, ενισχύοντας τη συνολική γεύση του πιάτου.

Το σκόρδο έχει εκπληκτική φήμη στην Παραδοσιακή Ιατρική
Ο θρύλος του για τις θεραπευτικές του ιδιότητες έχει περάσει από γενιά σε γενιά εδώ και χιλιάδες χρόνια. Οι θεραπευτικές ιδιότητες του σκόρδου είναι πολλές όσο και οι παραδοσιακές θεωρίες. Η εθνική Ιατρική Βιβλιοθήκη του Μέριλαντ περιέχει περίπου 125 επιστημονικές εκθέσεις σχετικές με το σκόρδο, δημοσιευμένες από το 1983. Μελέτες πάνω στο σκόρδο αποκαλύπτουν την ύπαρξη συστατικών που φαίνεται πως καθυστερούν τις καρδιοπάθειες, τα εγκεφαλικά, τον καρκίνο και μία τεράστια γκάμα λοιμώξεων. ο σκόρδο μπορεί να τρώγεται ωμό για να σκοτώνει τα βακτήρια, να βελτιώνει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και να προλαμβάνει, ίσως και τον καρκίνο. Κατά το μαγείρεμα, το σκόρδο παύει να είναι μικροβιοκτόνο επειδή καταστρέφεται πλήρως η αλλισίνη. Ωστόσο δεν χάνει όλες τις θεραπευτικές του ιδιότητες και μπορεί να μειώσει τη χοληστερίνη, να διατηρεί το αίμα αραιό και να λειτουργεί ως αποσυμφορητικό, ως αντιβηχικό, ως ρυθμιστής βλεννών και ως προληπτικό της βρογχίτιδας. Το καλύτερο είναι να τρώγεται και με τους δύο τρόπους, και ωμό και μαγειρεμένο 

https://el.wikipedia.org
Ellmore GS, Milano E, Feldberg RS. Navigating the clove: mapping bioactive compounds in garlic (Allium sativum). Presentation at the American Herbal Products Association International Garlic Symposium. July 31, 2000

Δεν υπάρχουν προϊόντα.