Αρχική
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΤΡΟΦΙΜΑ - ΒΟΤΑΝΑ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ
ΑΛΑΤΙ-ΜΠΑΧΑΡΙΚΑ-ΚΥΒΟΙ-ΚΡΕΜΕΣ
ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ,ΒΙΟ, 60gr
ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ ,ΒΙΟ, 60gr
ΤΡΙΓΩΝΕΛΛΑ ΤΡΙΜΜΕΝΗ,ΒΙΟ,60 ΓΡ
Η τριγωνελλα (Trigonella foenum-graecum -fenugreek) είναι επιπλέον γνωστή με τις ονομασίες τήλι, στροφύλι, μοσχοσίταρο, τσιμένι.
Οι σπόροι της τριγωνέλλας περιέχουν εκτός από τις στεροειδείς σαπωνίνες (κυρίως διοσγενίνη , περιέχουν ακόμη γαλακτομανάννη, πρωτεΐνες, βιταμίνες Α, Β και C , ασβέστιο, κάλιο, σίδηρο
Το βότανο είναι κυρίως γνωστό για την δράση του ως γαλακταγωγό.
ΕΝΑ ΒΟΤΑΝΟ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ
http://www.healthyfoodteam.com/
https://www.iatropedia.gr/diatrofi/trigonella
ΕΝΑ ΒΟΤΑΝΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
Η τριγωνέλλα είναι εξαιρετικά αποτελεσματική για ορισμένα ζητήματα υγείας όπως ο διαβήτης και η υψηλή χοληστερόλη.
Λόγω του αμινοξέος 4-υδροξυ-ισολευκίνη που περιέχει, η οποία ελέγχει την απελευθέρωση της ινσουλίνης, η τριγωνέλλα αποκαθιστά την ισορροπία των επιπέδων σακχάρου και στους δύο τύπους διαβήτη (1 και 2). Η σύγχρονη έρευνα υποστηρίζει επίσης την παραδοσιακή χρήση της τριγωνέλλας στη μείωση και τον έλεγχο των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Σύμφωνα με ορισμένες μελέτες, ένας μέσος όρος 50 γρ. πρόσληψης τριγωνέλλας την ημέρα, οδηγεί σε 30% βελτίωση μέσα σε 10 ημέρες. Επίσης, η τριγωνέλλα είναι πολύτιμη για τις καρδιαγγειακές ασθένειες, επειδή μειώνει τα επίπεδα της χοληστερόλης και των τριγλυκεριδίων και βοηθά στην προστασία έναντι της αθηροσκλήρωσης. Για την αντιμετώπιση των καρδιαγγειακών ζητημάτων, η συνιστώμενη δόση είναι 10-20 γρ. την ημέρα.
https://www.iatropedia.gr/diatrofi/trigonella
ΠΩΣ ΤΟ ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΟΥΜΕ
Το πίνουμε σαν αφέψημα: Προσθέτουμε σε νερό που βράζει 1 μικρό κουταλάκι σκόνης, ανακατεύουμε και κατεβάζουμε από την φωτιά. Το αφήνουμε περίπου 10 λεπτά, σουρώνουμε και πίνουμε. Μπορούμε να καταναλώσουμε το τσάι τριγωνέλλας 2 φορές την ημέρα,
ΠΡΟΣΟΧΗ! Δεν το λαμβάνουμε κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης γιατί δρα διεγερτικά στη μήτρα.
Η ΧΡΗΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ
Οι αλεσμένοι σπόροι (σκόνη) προστίθενται στο φαγητό μας.
Το τσιμένι παίζει σημαντικό ρόλο στην Ινδική κουζίνα, συμμετέχει στα κάρι και σε μίγματα μπαχαρικών.Ταιριάζει στα λεμονάτα, σε κρεατικά και κιμάδες (αρωματίζει υπέροχα τους κεφτέδες), στις πατάτες, στα λαχανικά. Συμμετέχει σε συνταγές για παστουρμά.
Σε όποια συνταγή κι αν τους προσθέσετε, να το κάνετε με φειδώ για να μην πικρίσει. Χρησιμοποιήστε τους σε σούπες, ομελέτες, σαλάτες με κρεμμύδια ή πατάτες, σε σάλτσες με γιαούρτι και σε λεμονάτα φαγητά.
Επίσης ταιριάζει σε λαχανικά τουρσί και στο κρέας. Είναι συστατικό του χαλβά, ενώ αν αναμιχθεί με αλεύρι δίνει πικάντικο ψωμί.
Οι σπόροι τριγωνέλλας, που είναι γνωστοί ως τσιμένι ή μοσχοσίταρο, χρησιμοποιούνται στις χορτοφαγικές συνταγές για να αναδείξουν την γεύση των λαχανικών. Μαζί με το πιπέρι, το τζίντζερ, την κιτρινόριζα, το γαρύφαλλο , το σουσάμι και αφού ψηθούν πρώτα, προστίθενται στα λαχανικά.
ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑ ΠΑΣΤΑ ΤΣΙΜΕΝΙ(ΜΑΡΙΝΑΔΑ)
Ανακατεύουμε σε ενα μπολ, 3 φλιτζανάκια του Ελληνικού καφέ τριγωνέλλα τριμμένη με 1 φλιτζανάκι καυτερό κόκκινο πιπέρι σε σκόνη, 1 φλιτζάνι κύμινο τριμμένο, 1 κεφάλι σκόρδο λιωμένο και 1-2 κουταλιές της σούπας εξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Δουλεύουμε καλά τα υλικά ωστε να φτιάξουμε μια σχετικά σφιχτή κρέμα. Την κρατάμε στο ψυγείο υποθέτω και χρησιμοποιούμε κάθε φορά που είναι να μαγειρέψουμε κρέας ή λαχανικά.
Δεν υπάρχουν προϊόντα.