ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΥΡΗΝΩΜΕΝΕΣ 200gr

 

ΠΡΑΣΙΝΕΣ ΕΛΙΕΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΚΠΥΡΗΝΩΜΕΝΕΣ 200gr
ΠΡΟΙΟΝ ΦΥΣΙΚΗΣ ΖΥΜΩΣΗΣ 
ΧΑΜΗΛΗ ΠΕΡΙΕΚΤΙΚΟΤΗΤΑ ΣΕ ΑΛΑΤΙ- ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΚΟΥΤΣΙ

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ: Πράσινη ελιά ποικιλίας Χαλκιδικής, νερό, αλάτι.

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ ΑΞΙΑ/100 ΓΡ
Ενέργεια  1096 KJ /262 KCAL|
λιπαρά  22,3  γρ-
υδατάνθρακες 4,8  γρ-
πρωτείνες 1,6 γρ
αλάτι 1,8 γρ
ΣΥΜΒΟΥΛΗ: Μετά το άνοιγμα να φυλάσσεται στο ψυγείο και να καταναλώνεται σύντομα

 

VELOUITINOS ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ
Παραγωγή προϊόντων με ιδιαίτερα ποιοτικά χαρακτηριστικά, υψηλή διατροφική αξία και λιγότερη επεξεργασία.
Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΑΣ
Η επιχείρηση δημιουργήθηκε το 2001, όταν η αγάπη για την φύση, την οικολογία και έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, πήρε σάρκα και οστά στο βορειότερο νησί του Αιγαίου, την καταπράσινη Θάσο.
Από τότε καλλιεργούμε την Θασίτικη ελιά (Olea europea var. Θρούμπα Θάσου) με μεράκι αποκλειστικά με τις μεθόδους της Βιολογικής Γεωργίας, χωρίς χημικά λιπάσματα και φυτοφάρμακα.
Παράλληλα μεταποιούμε και τυποποιούμε τον καρπό της και παράγουμε δύο κυρίως προϊόντα, την επιτραπέζια ελιά και το ελαιόλαδο, ενώ μεταποιούμε και τυποποιούμε και άλλες ποικιλίες ελιάς.
Σχετικά με την καθετοποιημένη επιχείρηση: o Ευάγγελος Κάλτσας δημιούργησε τον “Βελουιτίνο” το 2001, όταν εγκατέλειψε την Αθήνα για να γυρίσει στους ελαιώνες των παππούδων του, τρέφοντας και μια ιδιαίτερη αγάπη για τη φύση. Ανήκει στους σύγχρονους εκείνους βιοκαλλιεργητές, που διαχειρίζονται τα τοπικά μας προϊόντα συνδυάζοντας τις παραδοσιακές τεχνικές και την οικολογική συνείδηση με τη σύγχρονη τεχνολογία, εκεί όπου χρειάζεται για να προστατευθεί η αυθεντική γεύσ
ΕΛΙΕΣ Οι επιτραπέζιες ελιές του Βελουϊτίνου, άγουρες πράσινες και ώριμες μαύρες, προέρχονται από 4 διαφορετικές ποικιλίες βιολογικής γεωργίας ή ολοκληρωμένης διαχείρισης, με ιδιαίτερα χαρακτηριστικά. Έχουν υποστεί ήπια επεξεργασία και συσκευάζονται σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα ώστε να διατηρούν αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά τους, χωρίς προσθήκη συντηρητικών. Σημαντική καινοτομία του Βελουϊτίνου αποτελεί η παραγωγή ελιάς θρούμπας με ελάχιστο αλάτι, η οποία είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην Ελλάδα αλλά και σε πολλές χώρες του εξωτερικού  ΕΛΙΑ ΘΡΟΥΜΠΑ  Με τον καιρό, και ανιχνεύοντας τις ανάγκες της αγοράς για καθαρά αλλά και ποιοτικά τρόφιμα, δημιουργήθηκε ένα προϊόν με ήπια μεταποίηση χωρίς θερμική επεξεργασία (παστερίωση) και ελάχιστο αλάτι σε σχέση με όμοια προϊόντα της αγοράς, η «Ελιά Θρούμπα Βιολογικής Γεωργίας με ελάχιστο αλάτι». Δόθηκε ιδιαίτερη προσοχή και στην συσκευασία του καρπού – ανθεκτική, αδιαπέραστη στο οξυγόνο, σε τροποποιημένη ατμόσφαιρα – ώστε η ελιά να μην οξειδώνεται και να διατηρεί αναλλοίωτα τα χαρακτηριστικά της γεύσης και του αρώματος.

Δεν υπάρχουν προϊόντα.