ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΑΛΕΣΗΣ 1ΚΙΛΟ

ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙΟΥ 1 ΚΙΛΟ
ΑΛΕΣΜΕΝΟ ΣΕ ΠΕΤΡΟΜΥΛΟ
ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΜΗ ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΟ

"Μόνο γηγενείς ελληνικές ποικιλίες"
Το καλαμποκάλευρο προέρχεται από το ενδοσπέρμιο του καλαμποκιού. Είναι αλεύρι με μηδενική περιεκτικότητα σε γλουτένη για αυτό και οι ζύμες του δεν έχουν καθόλου ελαστικότητα και δίνουν βαριά προϊόντα αλλά πολύ γευστικά. Δημιουργείστε αλμυρά και γλυκά εδέσματα, από ψωμί καλαμποκιού έως πίττες, σύμμεικτο ψωμί, μπομπότα, κέικ, κριτσίνια....
Το καλαμπόκι περιέχει πρωτεΐνες, άμυλο (που εξάγεται και πωλείται ως καλαμποκάλευρο), βιταμίνες Α, Β, Β1, Β5, C, Ε και Κ, φώσφορο, ψευδάργυρο, μαγνήσιο, σίδηρο, χαλκό, κάλιο, νιασίνη και μέταλλα, αμινοξέα και λιπαρά οξέα όπως το λινελαϊκό. Είναι πηγή παντοθενικού οξέος το οποίο είναι απαραίτητο και περιέχει τους απαραίτητους υδατάνθρακες, καθώς και λιπίδια για το σωστό μεταβολισμό του οργανισμού μας. Περιέχει επίσης, πολύτιμα ιχνοστοιχεία όπως είναι το σελήνιο
 

ΔΙΑΤΡΟΦΙΚΟΣ ΠΙΝΑΚΑΣ  ΑΝΑ 100 ΓΡ 
ΕΝΕΡΓΕΙΑ  350 kcal/ 1468 kj
ΥΔΑΤΑΝΘΡΑΚΕΣ  73  γρ
Από τους οποίους σάκχαρα   0,6 γρ
ΠΡΩΤΕΙΝΕΣ   13 γρ
ΛΙΠΑΡΑ   1,8 γρ
Από τα οποία κορεσμένα  0,2 γρ
ΦΥΤΙΚΕΣ ΙΝΕΣ  17,5 γρ
ΑΛΑΤΙ   0 γρ

Το Αγρόκτημα Αντωνόπουλου βρίσκεται στο Δίλοφο Λάρισας κοντά στο Ναρθάκιο Όρος, τοποθεσία μεγάλης φυσικής ομορφιάς. Αποτελείται από έκταση εκατοντάδων στρεμμάτων σε λοφώδη περιοχή, με υψόμετρο που ποικίλει από περίπου 380 έως 630 μέτρα. Στο Αγρόκτημα Αντωνόπουλου καλλιεργούνται σιτηρά, όσπρια, αμπέλια , ντομάτες κ.α. Διαθέτει ιδιόκτητη εγκατάσταση επεξεργασίας, συσκευασίας και αποθήκευσης τροφίμων και εφαρμόζει πρότυπο σύστημα διαχείρισης πρώτων υλών.
Από το 1985, καλλιεργούνται συστηματικά μόνο γηγενείς, παραδοσιακές και αρχαίες ποικιλίες, οι οποίες διατηρούνται επίμονα από γενιά σε γενιά.Με τις μεθόδους/τεχνικές βιοκαλλιέργειας που έχει αναπτύξει/εξελίξει παράγει προϊόντα με υψηλά κριτήρια ποιότητας, ενώ με διαδικασίες παραγωγής που εναρμονίζονται με τη βιωσιμότητα, το Αγρόκτημα έχει επαναφέρει στην αγορά/κατανάλωση παλαιά είδη ντόπιων σιτηρών (που κινδυνεύουν από γενετική διάβρωση ή εξαφάνιση), καθώς και τροφών με υψηλή διατροφική αξία και βέλτιστη συμβατότητα με τον οργανισμό

ΜΙΑ ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ 
Επί 35 χρόνια το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ κερδίζει στην  κοινωνία τα σημαντικότερα βραβεία, πού είναι αδιαμφισβήτητα η αγάπη και η αποδοχή του καταναλωτή και της  νοικοκυράς, καθημερινά.
Για πρώτη φορά λοιπόν το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ υποβάλλει ορισμένα μόνον από τους πολυάριθμους κωδικούς μας  στους δύο αυτούς διεθνείς διαγωνισμούς γεύσης και ποιότητας
5 χρυσά, 2 αργυρά,  2 χάλκινα και 1 πλατινένιο …Επιτυχία στο απόλυτο με 10 βραβεία για ισάριθμες συμμετοχές για το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ !
Διακρίθηκαν όλα όσα συμμετείχαν δηλαδή και στους δυο διεθνείς διαγωνισμούς TASTE OLYMP AWARDS 2020 και στον MTA 2020 (MEDITERRANEAN TASTE AWARDS2020) , όπου λαμβάνουν μέρος υψηλής γαστρονομικής αξίας τρόφιμα και αξιολογούνται από καταξιωμένους σεφ και επαγγελματίες της γεύσης . Και οι  δυο διεθνείς διοργανώσεις δημιουργούν μεθοδικά αξιόπιστα αντικειμενικά σημεία αναφοράς και ποιοτικής αναγνώρισης που εγγυώνται τόσο οι αμερόληπτες διαδικασίες αξιολόγησης και οι υψηλού κύρους και στελέχωσης κριτικές επιτροπές, που συμβολοποιούνται σε ευρέως διαδεδομένα σήματα  αναγνωρισμένα από το ευρύ καταναλωτικό κοινό σε όλο τον κόσμο!Για το ΑΓΡΟΚΤΗΜΑ ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΥ τα 10 βραβεία είναι πολύτιμες αναγνωρίσεις μιας κοπιαστικής, επίμονης, και βήμα-βήμα πολύχρονης προσπάθειας να συλλειτουργήσουν  το φως και η σοφία της παραδοσιακής γεωργικής φιλοσοφίας με επιστημονικές τεχνικές και πρακτικές  των συγχρόνων  μεθόδων οικολογικής καλλιέργειας, έτσι όπως διαμορφώνονται από τα ελληνικάγεωπονικά πανεπιστημιακά ιδρύματα, με τα οποία  συνεργαζόμαστε και τις Ιατρικές Επιστημονικές έρευνες στις οποίες  συμμετέχουμε

Δεν υπάρχουν προϊόντα.